Välkommen till Eat.fi!

Alla restauranger på en karta! Du ser direkt vilka restauranger har öppet. Zooma in på kartan och filtrera restauranger enligt kategori, pris och vitsord.

Kokeile täysin uudistunutta Eatia nyt!

11086

Paksoi 230 recensioner

Kolmekymppinen ravintolaentusiasti, joka mieluummin syö kuin tekee. Hyvä ravintolakokemus on kaikkia aisteja kutitteleva elämyskokonaisuus, joka alkaa jo tarjoilijan tervehdyksestä ja päättyy vasta ulko-oven kolahdukseen.
%count% recensioner 230

Meriter

  • Badge_top5
    Toppkritiker: skrivit mest recensioner
  • Badge_quality
    Kvalitetskritiker: Fått mest +röster
  • Filtrera recensioner

Uppdatera

Recensioner

business
40847
Ravintola Fat Lizard
Work
Tietotie 1
Espoo
02150
Finland
60.185562
24.820377
work
pref
020 127 7710
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ravintola-fat-lizard
http://ravintolafatlizard.fi
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=1&culture=sv-SE
Ravintola Fat Lizard

5
4
3
48 €
3
103052_50x50
Kavereita odotellessa oli kivasti aikaa silmäillä ravintolamiljöötä. Fat Lizard koostuu useammasta eri tilasta. Lähimpänä ulko-ovea on baaripuoli, sen jälkeen ruokapuoli ja aivan perällä tila, johon me ilman varausta tulleet päädyimme. Ilmeeltään perätila ei harmillisesti pystynyt vastaamaan muiden tilojen huutoon. Yleisilme on modernin tyylikäs, harkittu.

Fat Lizard tarjoaa friteerattuja cajun-maustettua sirkkoja pähkinöiden kera (5 €), joita tietysti oli maistettava. Kuten tietäjät tietää, sirkat eivät itsessään maistu miltään. Silti mausteiden ja pähkinöiden ryydittämänä annos oli maistuva – toki enemmän baarisnäkkiä kuin illallisravintolan alkuruoka.

Pääruokavalinta oli hankala – sen verran herkullisen kuuloiseksi oli Fat Lizardin ruokalista laadittu. Valitsin listalta kuitenkin possuruokien kuningasta: Iberico-possua (31 €). Pata Negra -possua komppasivat pimientos de padrón -paprikat, romesco-kastike, pico de gallo -salsa sekä erillisessä tarjoiluastiassa olleet klassiset patatas bravas -perunat. Kuten jo annoksen esittelystä voi päätellä, kyseessä oli todella herkullinen kokonaisuus. Possu oli laadukasta, eikä sen määrässä ollut säästelty. Sen makumaailmaa täydensi oivallisesti runsas romesco-kastike. Kokonaisuutta raikasti salsa. Patatas bravas -perunat ovat suuri intohimoni. Fat Lizardin versio ei noussut aivan kokemusten top 5 -listalle, mutta eivät ne kauas siitä myöskään jääneet. Muhkean hurmaava annos! Kylkeen suositeltu kalifornialainen 3 Finger Jack Zinfandel (10,80 € 12 cl) toimi moitteetta.

Päätin illalliseni Flaming Alaska -nimiseen uunijäätelöjälkiruokaan (12 €). Se koostui vaniljajäätelöstä, marengista, Oreo-crumblesta, vadelmista sekä vadelma- ja kinuskikastikkeista. Kompleksinen annos oli hyvä, mutta jotenkin makuja oli omaan hmm… makuuni ehkä hieman liikaa.

Fat Lizard on jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana päässyt asemaan, josta moni ravintola haaveilee, mutta harva siinä onnistuu: se on noussut kaupungin kärkiravintoloiden joukkoon.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
15907
King Kebab Vaasankatu
Work
Vaasankatu 19
Helsinki
00500
Finland
60.188442
24.956055
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/king-kebab-vaasankatu
http://www.kingkebab.fi/
pizza/kebab
King Kebab Vaasankatu
pizza/kebab

5
3
5
Lunch
9 €
3
103049_50x50
Olen käynyt useampaan otteeseen King Kebabin Kallion yksikössä lounasaikaan. Lounaalla on saatavilla salaattipöytä, hanajuoma ja kebabannos kahdeksan ja puolen euron sopuisaan hintaan. Olen erityisesti rullakebabin ja iskender kebabin suuri ystävä. Niinpä olen niitä molempia King Kebabissa maistanut. Olen jopa alkanut vakavasti pohtimaan, että onko kana-aurajuustorulla Helsingin paras ruoka-annos.

Kuten arvata saattaa, annokset ovat valtavia. Mutta ennen kaikkea ne ovat laadukkaita ja äärimmäisen herkullisia. Kebablihan määrää ei ole annosteltu grammavaa’alla. Rullakebabin päällä on kivasti sulatettua juustoa. Jogurtti raikastaa molempia annoksia.

Alkusalaatti jää odotetusti kuriositeetin tasolle, mutta eipä sille sen suurempaa roolia ole suunniteltukaan. Pienivatsaisimmat jopa jättävät sen kokonaan rauhaan. Ravintolan tilat ovat suuret ja selvästi peruskebabraflaa viihtyisämmät. Tarjoilu on erittäin ystävällistä ja tehokasta.

King Kebabin kebabit ovat laatutavaraa ja lounasdiili ohittamaton. Ei liian usein, mutta silloin tällöin!

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 1

business
318
Peking
Work
Aleksis Kiven katu 16
Helsinki
00500
Finland
60.189247
24.956549
work
pref
(09) 762 633
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/peking
http://www.ravintolapeking.fi
Peking

3
4
3
Lunch
13 €
3
103046_50x50
Ravintola Peking on ensimmäisen aallon kiinalaisia ravintoloita Suomessa – onhan se avannut ovensa jo vuonna 1983. Olen käynyt Pekingissä lounaalla pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla jaoin ystävieni kanssa naudanliha- ja kana-annokset (9,80 €), jälkimmäisellä kerralla panoksia nostettiin ja valintana oli ”liikelounas” eli täyskäsi: alkukeitto tai kevätkääryle, pääruoka normilistalta sekä jälkiruoaksi kiinalaisen keittiön ihastuttava klassikko eli friteerattu banaani jäätelön kera ja toki kahvi (13 €). Normilounaan hintaan ei siis kuulu muuta kuin pääruoka.

Alkuun ottamani kevätkääryle oli rasvainen eikä erityisen kaksinen avaus. Pääruoaksi sai valita joko yhden kokonaisen annoksen tai kaksi puolikasta annosta. Käytin luonnollisesti hyväkseni jälkimmäistä mahdollisuutta ottaen testiin sekä naudanlihaa että possua. Naudanliha vei jälleen pidemmän korren, kuten ensimmäiselläkin käynnilläni, vaikka en bambuista ruoassani välitäkään tuon taivaallista. Possu sekä ensimmäisellä käyntikerralla maistamani kana olivat naudanlihaa valjumpia esityksiä, mutta kastikkeet kaikissa annoksissa sinänsä toimivat. Friteerattu banaani jäätelön ja kinuskikastikkeen kera oli luonnollisesti suunmukainen päätös.

Interiöörissään Peking ei tyydy vähäeleisyyteen, harmonisuuteen tai esimerkiksi vain klassiseen kättä heiluttavaan kissakoristeeseen. Tässä vanhan koulukunnan ravintolassa on ns. puitteet kunnossa. Seiniltä löytyy ties mitä kultaista lohikäärmeornamenttia ja kiinalaisia kirjoitusmerkkejä. Sisustus on raskas, mutta positiivisella tavalla överi. Me like.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
14712
La Pasteria Italiana
Work
Ratatie 11 (Kauppakeskus Dixi, 3 krs.)
Vantaa
01300
Finland
60.293346
25.043655
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/la-pasteria-italiana
http://http://www.lapasteria.fi/fi
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=1&culture=sv-SE
La Pasteria Italiana

2
2
2
Lunch
13 €
103045_50x50
Harhailin lounasaikaan Tikkurilassa päätyen liikekeskus Dixiin ja siellä italialaiseen ravintolaan La Pasteria Italianaan. Hätäisesti etukäteen ehdin tsekkaamaan, että ravintola oli varsin korkealle sijoittunut Tripadvisorin Vantaan ravintoloiden osalta.

Tarjolla oli aikamoinen kattaus erilaisia lounasvaihtoehtoja: keittoa, salaatteja, lasagneja, pastaa, risottoa, paria pizzaa sekä kala-, kana- ja liha-annokset. Valitsin liha-annoksen (13,50 €) eli grillatun kotimaisen härän ulkofileen kerma-sienikastikkeella sekä perunoilla ja kasviksilla.

Pihvi oli jämäkkä pötkylä, jossa paistoaste oli onnistunut. Siihen onnistumiset valitettavasti jäivätkin. Annokseen valitsemani kerma-sienikastike oli harmillisen mitäänsanomatonta. Perunat ja kasvikset olivat mauttomia. Muutenkin pakastekasvikset vuodenajasta riippumatta tekevät pahan loven fiilikseen.

Ennen pihviannosta testasin köykäiseksi osoittautuneen alkusalaattipöydän antimia. Tarjolla oli myös kasvissosekeittoa, mutta sen passasin tyystin.

La Pasteria Italianan miljöö ei ole kaksinen, mikä on valitettava totuus useimpien kauppakeskusravintoloiden kohdalla. Kohtuullisen pientä tilaa rajaavat lasiset seinät kolmella sivustalla.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
16116
IPI Kulmakuppila
Work
Porthaninkatu 13
Helsinki
00530
Finland
60.183228
24.953793
work
pref
+358 45 6164776
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ipi-kulmakuppila
http://ipikulmakuppila.fi/
IPI Kulmakuppila

3
4
3
Brunch
13 €
103044_50x50
Ipi Kulmakuppila sijaitsee Karhupuiston kulmassa, Kallion kirjaston vieressä. Suuret ikkunat houkuttelevat aamuhämärässä sisäänsä kuin valo yöperhosia. Olin jo jonkin aikaa pallotellut mielessäni ajankohtaa, jolloin mennä Ipiin: olisiko se lounaalla, töiden jälkeen vai peräti lauantaibrunssilla? Lopulta löysin itseni Ipistä aamiaisaikaan heti aamukahdeksalta.

Ipi Kulmakuppila tarjoaa Aamuset-nimistä valmista settiä (6,90 €). Siihen kuuluu patapuuro tai luonnonjogurtti luomugranolalla, tuorepuristettu appelsiinimehulasi ja kahvi. Otin setin jogurtilla, mutta sen lisäksi panostin ekstraa vielä kylmäsavulohibagelin (6,50 €) verran. Bagel herkullisen majoneesin kanssa oli suunmukainen annos. Jogurtti granolalla ja mustaviinimarjahillolla oli täyteläisen maukas kokonaisuus. Tuorepuristettu mehu oli raikas aamunavaus. Santsikupin kuulumisesta hintaan olin tyytyväinen, vaikka pidinkin sitä kohtuullisen itsestään selvänä asiana. Yksi varsin pieni kuppi kahvia on turhan äkkiä juotu. Aamiainen oli hyvä, mutta ei mitenkään erikoinen.

Ipi Kulmakuppilan useampaan kerrokseen jakautuva miljöö on jännä yhdistelmä puuta, betonia ja huonekasveja. Eri elementit kuitenkin luovat harmonisen ja miellyttävän yhdistelmän, jota hallitsevat avarat ikkunat Kallion ytimeen. Palvelu oli ystävällistä.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
47620
Lie Mi Kallio
Work
Hämeentie 19
Helsinki
00500
Finland
60.185993
24.961546
work
pref
050 468 6660
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/lie-mi-kallio
http://https://www.liemi.fi/
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=28210&culture=sv-SE
Lie Mi Kallio

5
4
4
Lunch
11 €
3
103041_50x50
Vietnamilaiset maut ovat takaisin Kalliossa, hurraa! Lounasaikaan Lie Messä on tarjolla kolmea vaihtoehtoa (10,80 €). Tutuiksi ovat ehtineet tulla mm. erilaiset possu- ja naudanliha-annokset niin riisi- kuin nuudeliversioina, kuten myös pitkään haudutettu pho-keitto, josta vietnamilainen keittiö kenties parhaiten tunnetaan. Pääruoat ovat aina olleet kiehtovia, muhkeita ja ennen kaikkea maukkaita. Makuja on paljon, ja on hilkulla, ettei kokonaisuus kaadu niiden alle. Mutta ei kaadu. Annoksissa käytetään paljon kasviksia ja tuoreita yrttejä, kuten korianteria, minttua, basilikaa ja ituja. On miellyttävää, että pääruoat tarjoillaan pöytään.

Lie Mestä ei voi kirjoittaa hehkuttamatta runsaan monipuolista ja herkullista alkusalaattipöytää. Välillä tuntuu, että lounaaksi voisi riittää pelkän kasvispainotteisen salaattipöydän antimet. Tarjolla on huikaiseva kattaus erilaisia salaatteja: osa yksinkertaisia, osa moniulotteisempia. Hedelmiäkin löytyy.

Lie Men tila maan alla on haastava, mutta ravintolan lopputulos on onnistuneen omannäköinen ja erilainen. Lähtökohdiltaan hämärää miljöötä on elävöitetty erilaisilla väreillä niin seinien, pöytien kuin tuolienkin avulla. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
14845
Coco grill
Work
Mäkelänkatu 27
Helsinki
00550
Finland
60.194504
24.957684
work
pref
+358 41 3681084
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/coco-grill
http://restaurantecocogrill.com/
Coco grill

3
3
3
29 €
2
103039_50x50
Harva meistä voi väittää maistaneensa venezuelalaista ruokaa. Sellaista on kuitenkin tarjolla Sturenkadun ja Mäkelänkadun kulmassa. Coco Grill muutti Vallilaan Makuunin tilalle pari vuotta sitten alkuperäisiltä hoodeiltaan Roihuvuoresta. Hyvä niin, sillä muutoin olisi venezuelalaiset maut jääneet minun osaltani kokematta.

Olisin tilannut alkuun chili-valkosipulimarinoituja kampasimpukoita, mutta niitä ei ollutkaan saatavilla, joten vaihdoin ne chili-valkosipulimarinoituihin jättikatkarapuihin (8,50 €). Annos oli valju ja mitäänsanomaton, eivätkä edes katkaravut (6 kpl) sitä pystyneet pelastamaan.

Tarjoilijan suosituksesta otin pääruoaksi Parilla mixtan (20,90 €), joka piti sisällään kunnon lihajuhlien tyyliin kolmea lihaa: chorizo-makkaraa, lampaan sisäfilettä ja kananrintaa. Kylkeen valitsin maniokkilisukkeet. Annoksen parasta antia olivat laadukas lammas sekä maukkaat makkarat. Tuhtia ja öljyistä annosta pyrkivät raikastamaan avokadosalsa kaalisalaatin ja muiden vihannesten kanssa, vaikka se vaikeaa olikin. Portugalilainen punaviini (12 cl 5,20 €) maistui muuten erinomaisesti sekä pääruoan kanssa että yksikseen.

Ravintolan yleisilmeessä musta ja valkoinen leikittelevät yhdessä mm. papukaijojen kanssa. Venezuelan lipultakaan ei voida välttyä. Palvelu toimi.

Coco Grill suoritti tasaisesti. Alkuruoka oli pettymys, mutta liha-annos ajoi asiansa kelvollisesti. Kaikessa tuhtiudessaan se oli maistuva kokonaisuus.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
11493
Ravintola Factory Aleksi
Work
Aleksanterinkatu 13
Helsinki
00100
Finland
60.169067
24.946068
work
pref
010 3205522
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/bar-cafe-lunch-factory-aleksi
http://ravintolafactory.com
Ravintola Factory Aleksi

4
2
4
Lunch
10 €
103037_50x50
Kun ydinkeskustan kulmilla miettii lounassalaattivaihtoehtoa, ei tarvitse olla Nostradamuksen tasoinen ennustaja, että arvaa löytävänsä itsensä seisomasta Factory-konsernin Aleksanterinkadun toimipisteen lounassalaattijonosta.

Salaattibaarin (10,60 €) antimet ovat varsin yltäkylläiset. Vihersalaattipohjan päälle saa valita peräti kuusi (6) erilaista täytettä hyllyiltä; kaksi jokaiselta. Kaiken kaikkiaan erilaisia raaka-aineita on melkoinen määrä, nettisivuilla puhutaan sen 40:stä sortista. Valitsin salaattini melko konservatiivisesti: marinoituja jättikatkarapuja, sieniä, parmesania, kikherneitä ja pähkinöitä. Kastikkeeksi otin limejogurtin, leipäpala vielä kylkeen ja janojuomaksi kuplavettä, jota saa vapaasti lorotella hanasta. Salaattilautanen, varsinainen kulho, on verrattoman iso. Lisäarvoa tuovia täytteitäkin on reippaanlaisesti, vaikka pohjalla on iso keko vihersalaattia. Oma salaattini oli kohtuullisen onnistuneesti rakennettu kokonaisuus, vaikka itse sanonkin. Tällaisissa salaatinkokoamistöissä tietysti jokainen toimii omalla vastuullaan, mutta on suositeltavaa pyrkiä säilyttämään jonkinlainen punainen lanka siinä hommassa. Makujen täytyy pelata yhteen tai käy köpelösti.

Jälkkäri ja kahvi kuuluvat sekä linjastobuffetin (10,40 €) että salaattibaarin hintaan. Klassinen kaurapaistos kanelivaahdon kera tuhdin salaatin jälkeen oli tietysti täysin tarpeeton kuin timanttipölyllä täytetty tiimalasi, mutta yhtä kaikki miellyttävä päätös lounashetkelle.

Factory Aleksin tilat eivät ole kaksiset. Tuntuu siltä, että ruokatuotteeseen luotetaan ja panostetaan muun jäädessä selkeästi taustalle. Neutraali ja riisuttu miljöö ei herätä minkäänlaisia tunnetiloja. Palvelu oli laiskanpulskeaa: edellislounastajan sontimat astiat olivat pöydässämme koko lounaamme ajan.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
13233
Teurastamon Portti
Work
Työpajankatu 2
Helsinki
00580
Finland
60.189632
24.971497
work
pref
020 7559895
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/teurastamon-portti
http://www.roslund.fi
Teurastamon Portti

4
4
3
Lunch
12 €
103036_50x50
Teurastamon Portti ei ole tavallinen ravintola, vaan Roslundin lihamyymälän pieni ravintola. Tarjolla on siis lounaan lisäksi lihakaupan valikoima. Ei paha! Lounaalla tarjolla oli neljä vaihtoehtoa: pyttipannua, uunimakkaraa, pastramileipä tai savulihasalaatti. Kaikki kuulostivat ensiluokkaisilta vaihtoehdoilta, mutta päädyin tällä kertaa harvinaisempaan tuttavuuteen eli pastramileipään salaatilla ja bataattiranskalaisilla (11,50 €).

Yllätys oli kuitenkin suuri, kun leipä ei ollutkaan ”nykiläishenkinen”, vaan muistutti erehtymättömästi hampurilaista. Jos se näyttää hampurilaiselta ja se maistuu hampurilaiselta, on se hampurilainen. Niin se vaan on. Pastramihampurilainen oli tästä nimisekoilusta huolimatta tasokas setti. Laadukasta pastramia oli riittävästi ja kivanoloinen majoneesi komppasi sitä hyvin. Edes yleensä turhaksi kokemani tomaatti ei pilannut burgeria. Kokonaisuus oli riittävän simppeli siitä huolimatta. Annoksen täydensi poikkeuksellisen ohuet, mutta herkulliset bataattitikut sekä sitruunavinaigretillä raikastettu salaatti. Lounaaseen kuuluu kahvi, mutta ei esim. alkusalaattipöytää. Mutta sen ymmärtää. Kuka tulisi mussuttamaan porkkanaraastetta ja kurkkuviipaleita Roslundin lihakauppaan?

Teurastamon Portti ihastutti tiiviillä ja rennolla tunnelmallaan sekä pätevällä lounaallaan. Tilat ovat pienet, mutta se ei tahtia haitannut.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
8710
Ristorante Il Siciliano Flamingo
Work
Tasetie 8
Vantaa
01510
Finland
60.290447
24.969259
work
pref
09-753 0226
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ristorante-il-siciliano-flamingo
http://ilsiciliano.fi/etusivu/
Ristorante Il Siciliano Flamingo

2
2
2
Lunch
11 €
103035_50x50
Käyskentelin lounasaikaan kauppakeskus Jumbon ja viihdekeskus Flamingon lukuisilla käytävillä. Oli nälkä. Lounaspaikaksi valitsin Flamingon puolella sijaitsevan Ristorante Il Sicilianon. Italialaisiin voi aina luottaa, jos ei nyt taloudenpidossa, niin ainakin ruoanlaitossa, eikö vain?

Il Siciliano tarjoaa lounaalla useampaa eri vaihtoehtoa alkaen päivän salaatista (9,50 €) jatkuen pastojen ja pizzojen kautta päivän annokseen (10,80 €), johon itse päädyin. Se oli Saltimbocca alla Siciliana eli possun sisäfilettä parmankinkulla ja salvialla sekä paahdettua perunaa. Annos oli raskassoutuinen ja tuhdinpuoleinen sekä olemukseltaan että makumaailmaltaan. Öljyiset kasvikset eivät luonnollisesti raikastaneet kokonaisuutta. Suolainen possupihvi, jonka päällä oli
parmankinkkua, oli varsin kelvollinen ja kohtuullisen maukas setti. Se olikin annoksen paras osio, mikä onkin toivottavaa pääroolin esittäjälle. Kokonaisuutena annos tasapainotteli kahden ja kolmen tähden rajamaastossa. Alkusalaattipöydän köykäisyys ja kuivuneet leivät sekä seuralaisen kommentit jäähtyneestä pasta-annoksesta tasoittivat kuitenkin tietä kohti kahden tähden ruokakokemusta.

Il Sicilianon tilat ovat valtavat. Miljöö on rakennettu ajatukselle, että oltaisiin syömässä ulkona italialaisessa pikkukaupungissa. Punainen väri ja katossa risteävät suuret ilmastointiputket hallitsevat muutoin maisemaa. Palvelu oli vähäeleistä, eikä jäänyt mieleen erityisen ystävällisenä tai välittävänä.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
9519
Theron Eat & Work Sörnäinen
Work
Sörnäistenkatu 2
Helsinki
00580
Finland
60.189568
24.968712
work
pref
0207879723
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/theron-eat-work-sornainen
http://eatwork.fi/tilat/sornaistenkatu-2/
lunchrestaurang: Theron Caterings lunchrestauranger är det rätta valet. En läcker, riklig och överraskande buffé hjälper er att orka. Ärlig, traditionell mat ger er ett leende på läpparna. Theron Caterings lunch är en upplevelse i vardagen. I buffén kan ni välja mellan kött-, fisk- och vegetabiliska rätter varje dag. Från Deli-bordet kan ni sammanställa en läcker lättlunch. Lunchen kostar 9,50€ och omfattar även salladsbordet samt kaffe och från och med tisdag till fredag, efterrätt. Välkommen!
Theron Eat & Work Sörnäinen
lunchrestaurang

2
2
3
Lunch
10 €
103034_50x50
Sörnäisten TEW tarjoaa lounaalla (9,90 €) varsin kattavan buffetvalikoiman: alkuun paahdettua valkosipulikeittoa, pääruoaksi kermaista metsäsienipastaa puolikuivattujen tomaattien kera, juustolla gratinoitua uunikalaa tai provencelaista possupataa sekä vielä jälkiruoaksi vispipuuroa. Vaikka pääruokavaihtoehtoja oli reilunoloisesti, löytyi tiskiltä vielä yksi teriyakipossun kokoinen yllätys, johon myös päädyin. Mielessä oli hetken aikaa ajatus, että oliko se kenties edellispäivän jäämistöä, mutta sitten se meni ohitse.

Valkosipulikeitto krutongeilla koristeltuna oli kivan eksoottinen avaus, mutta ei lopulta jäänyt mieleen. Teriyakipossu paahdetuilla perunoilla ja pähkinöillä höystetyillä parsakaaleilla oli kouluruokamainen, mutta kohtuullisen miellyttävä kokonaisuus. Ruokia leimasi kuitenkin turvallisuushakuisuus, tylsyyskin. Maut olivat varovaisia. Tuntuu, että Eat & Workissa yritetään miellyttää kaikkia, mutta lopulta ei ylitetä kenenkään odotuksia. Vispipuuron muuten jätin muille, sillä sehän on välipala eikä mikään jälkiruoka!

Theron Eat & Work Sörnäisten miljöö on linjassa ruoan kanssa: kliinisyys ja tietty laitosmaisuus vaivaavat. Jos tämän pitäisi olla tila, jossa luovuus vahvistuu ja uusia supercellejä kehitellään valkosipulikeiton ja vispipuuron välissä, niin epäilen.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
15568
Bites Vallila
Work
Nokiantie 2-4
Helsinki
Finland
60.195549
24.951258
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/bites-vallila
http://www.bites.fi/
Bites Vallila

5
3
4
Lunch
15 €
103031_50x50
Bites Burgers on toiminut Vallilassa parisen vuotta. Vaikka hyvä hampurilainen on lähellä sydäntäni, oli Bites minulle melkoisen tuntematon kohde. Kenties se johtui ravintolan sijainnista, jonne ei taida sattumalta juuri kukaan eksyä. No, sattumaa tai ei, yhdentoista aikaan ravintolan ulkopuolella ja erityisesti sisäpuolella parveili nälkäisen näköistä miespuolista ihmislajin edustajaa. Ei muuta kuin jonoon.

Bites Burgersin ruokalista on mukavan simppeli. Hampurilaisia on tarjolla kolmenlaista, joista valitsin itse oikeutetusti standardimallin (10 €). Kylkeen toki ranskalaiset (4,50 €). Jo harmaantunut sisäinen ekonomistini muistuttaa, että mistään erityisestä lounastarjouksesta ei Bitesin kohdalla voida puhua, sillä hinnat ovat kellonajoista riippumattomia. Lounasetuna sai vain kahvin kaupan päälle.

Annos oli hauskan näköinen pöytään tuotaessa. Burgeri ja iso keko ranskalaisia löytyivät luonnollisesti tarjottimelta, mutta niiden lisäksi siinä makaili kaalisalaattilisuke, pari pientä palaa pikkelöityä porkkanaa sekä kohtuullisen kokoinen kauhaisu talon majoneesia. Hampurilainen oli juuri sellainen kuin siltä toivon ja vaadin: simppeli, mutta äärimmäisen maukas ja laadukas. Ei mitään ylimääräistä, mutta kaikki tarpeellinen. Pihvi oli ensiluokkainen, yksinkertaisesti hurmaava. Sitä säestivät cheddar, suolakurkku ja majoneesi. Kokonaisuuden pyöristi hyvästä täydelliseksi oivallisen rapeaksi paahdettu sämpylä. Bitesin ranskalaiset olivat keskitasoa parempia. Kaalisalaatti ja pikkelöity porkkana olivat onnistunut ja raikas lisä.

Bites Vallila ei koreile interiöörillään. Sisustuslehdet eivät kuulu ravintolan tilausvalikoimaan. Tila on pieni ja muistuttaa työmaaruokalaa, mitä se itse asiassa onkin, sillä tiloissa on aikoinaan toiminut Kansallisosakepankin ruokala. Seinät ovat valkoista tiiltä, kattoa hallitsevat ilmastointiputket. Avaruutta pieneen tilaan tuovat isot ikkunat ja peilit yhdellä seinällä.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
47580
Backyard Pick
Work
Salomonkatu 1
Helsinki
00100
Finland
60.170631
24.935015
work
pref
010 2053217
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/backyard-pick
http://www.backyardpick.fi/
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=26326&culture=sv-SE
Backyard Pick

4
3
3
Lunch
10 €
Entisen Bravurian tiloissa Narinkkatorin kulmassa, aivan siinä Arkadian lippulaiva-Alkon vieressä sijaitseva Backyard Pick oli minulle täysin tuntematon uutuusravintola, kun klo 11 lounasaikaan avasin ravintolan ulko-oven. Lounas tosin oli auennut hätäisimmille jo puoli tuntia aiemmin. Backyard Pickissä tarjolla on joko buffetlounas tai päivän pizza (molemmat 10,40 €). Buffetista löytyi broileria, kalamurekepihvejä ja vegaanisia täytettyjä paprikoita. Pizza valui syntistä herkullisuutta jo nimensä puolesta: rapea porsaankylki-päärynächutneypizza. Otin sen. Molempiin lounasvaihtoehtoihin kuuluu myös alkusalaattipöydän antimet. Löysin sieltä lautaselleni pähkinäistä kaalisalaattia, majoneesista pastasalaattia, papuja, kurkkua, tomaattia ja krutonkeja. Ei mitään kovin ihmeellistä siis.

Pizza oli sellainen kuin olin ainesosien perusteella toivonutkin: mojova ja muhkea. Juuri sellainen, mitä toimistotyöntekijän ei lounaalla kuuluisi syödä. Rasvaisen maukas possunkylki löi upeasti kättä makean päärynächutneyn kanssa. Juustoa oli riittävästi. Oli ilahduttava syödä ”rehellisen tavallista” pizzaa näinä italialaisen pizzakoulukuntien sotaisina aikoina. Lounaskokemuksen päätti kahvin kera nautittu porkkanakakkupala. Se oli tietysti turha kuin timanttipölyllä toimiva tiimalasi, mutta toki lounaan hintaan kuuluva pieni jälkiruokahyvä pistää aina suun messingille.

Backyard Pickin interiööri on todella sekava ja yhtenäinen linja puuttuu – ehkä tarkoituksellisesti. Värimaailma on kirjava. On avokeittiötä, katosta kasvavaa ruohoa, tiilipylväitä, puisia lastauslevyjä ja värikkäitä ”terassihuonekaluja”. Ei iske kivalla tavalla silmääni. Jälleen kerran parasta antia olivatkin suuret ikkunat, joiden kautta pystyi ihmettelemään keskustan hyrinää.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
12556
Ravintola Gurans
Work
Mannerheimintie 168B
Helsinki
00300
Finland
60.202991
24.898817
work
pref
09 4546181
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ravintola-gurans
http://www.ravintolagurans.fi/
Ravintola Gurans

3
2
3
Lunch
11 €
103028_50x50
Ruskeasuon ja Pikku Huopalahden alueita ei tunneta kulinaarisista edesottamuksista ravintolarintamalla. Alueiden jonkinlaisena lounaskehtona taitaakin olla pitkän linjan nepalilainen Gurans, joka on saattanut tulla monelle tutuksi esim. bussin ikkunasta, kun matka on käynyt kohti keskustaa.

Guransissa tarjolla on päivittäin – mutta ei viikoittain – vaihtuva lounaslista. Lounasannoksensa voi valita seitsemästä eri vaihtoehdosta, hintahaitarin ollessa yhdeksästä eurosta yhteentoista. Kerran sitä vain näillä kulmilla ollaan lounasaikaan, joten valitsin päivän erikoisen eli Chicken Karain (11 €): tandooriuunissa grillattua broilerin rintafilettä ja tuorejuustoa curry-kermakastikkeessa. Kana oli varsin hyvää ja lisukkeet naan-leipää myöten taattua tasoa. Kastikkeet sun muut soosit voittivat ainakin Nilgirin vastaavat. Edes riisikasan päällä ennen kuvausta loikoillut pitkä hius ei tahtia haitannut.

Lounaaseen kuuluu alkusalaattipöytä, mutta siihen ei kannata mustetta käyttää – sen verran köykäinen ja turhanpäiväinen se oli. Toisaalta kaikessa yksinkertaisuudessaan vesimelonista ja säilykeananaksesta sai koostettua kohtuullisen raikkaan avauksen.

Guransin lounaan valttikortti kuitenkin odotteli syömisen jälkeistä aikaa. Kahvipistettä koristi verrattain suuri kyltti, joka kehotti ottamaan kupillisen nepalilaista teetä. Käteni kopeloi jo kovaa vauhtia kahvipannua, mutta päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista. Se olikin sen päivän paras päätös. Ihastuttava nepalilainen maitopohjainen tee, mausteinaan mm. inkivääri ja kardemumma, oli kutakuinkin parasta maistamaani teetä ikinä!

Ravintolan miljöö on violettivoittoinen. Seiniltä löytyy yksittäisiä tauluja, sohvien päädyissä väijyy Himalajan vuoristo. Manskun puoleiselta seinustalta voi ihmetellä ohi lipuvaa bussiliikennettä. Palvelu oli rauhallisen tehokasta.

Gurans puolustaa paikkaansa Helsingin yllättävänkin tiukassa nepskuraflaskabassa.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
1570
Kahvila-Ravintola Palema
Work
Työpajankatu 2
Helsinki
00580
Finland
60.189735
24.971407
work
pref
09-701 8552
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/kahvila-ravintola-palema
http://www.ravintolapalema.fi
Kahvila-Ravintola Palema

4
3
4
Lunch
10 €
2
103026_50x50
Palema sijaitsee Teurastamon urbaanin rosoisessa ympäristössä. Palema tarjoaa vain lounasta, muuna aikana se toimii tilausravintolana. Lounaan tarjoajana sillä on kuitenkin kunnioitettava historia – onhan samassa rakennuksessa toiminut ravintola 1930-luvulta saakka. Alkuvuodesta 2016 ravintola sai uudet omistajat, kun mm. Döner Harjusta tutut toimijat ryhtyivät pyörittämään Palemaa.

Paleman lounas ei ole mallia buffet, vaan lounasannokset tuodaan pöytään. Tarjolla on kasvis-, kala- ja lihavaihtoehtoja. Hinnat pyörivät kympin ja viidentoista euron välimaastossa. Alkukeitto ja Helsingin kahvipaahtimon kahvi kuuluvat hintaan. Mielenkiintoiselta kuulostavalta listalta valitsin Harjun Makkaratehtaan suolasitruunabratwurstia, marinoituja kasviksia ja porkkanaperunamurskaa veloutekastikkeessa (9,90 €). Sitä ennen otin kuitenkin mausteista bataattikeittoa, joka toimikin hyvänä nälän herättelijänä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Makkara-annos oli varsin vaikuttava kokonaisuus eteeni tuotaessa. Kaksi tuhtia makkaraa päällä, porkkanaperunamuusikeko sekä kasvikset niiden alla. Vaikka makumaailma ulkonäköä myöten oli tummanpuhuva, muhkea ja ronski, oli kokonaisuus erittäin toimiva. Maut oli hitsattu herkullisesti yhteen. Makkarat olivat laadukkaita ja valtavirrasta miellyttävästi poikkeavia. Marinoidut kasvikset olivat oivallisia, eikä porkkanaperunamuusissakaan ollut moittimista.

Ravintolan miljöö on simppeli. Sen voi tiivistää kahteen sanaan: vaaleaa askeettisuutta. Interiööri huokuu entisaikojen työmaaruokalaa – luultavasti se sillä nyökkääkin kunniaa menneille vuosikymmenille.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
12819
GIWA
Work
Bulevardi 19
Helsinki
00120
Finland
60.163818
24.935093
work
pref
+358401993223
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/makki-makki
http://www.giwa.fi
korean: GIWA (Old Makki Makki) is a korean dining restaurant with healthy and delicious foods. We serve typical and modern korean foods, and all the foods are carefully prepared by our professional chefs.
GIWA
korean

3
3
3
19 €
2
103024_50x50
Korealaisia ravintoloita ei Helsingissä liiaksi ole. Se on aika hassua, kun miettii esim. kiinalaisten tai japanilaisten ravintoloiden määrää. Ehkäpä suuren suosion saanut kimchi tuo nostetta korealaisen keittiön nousulle? Tällaiset pohdinnat mielessäni kävin testaamassa entisen Makki Makin, nykyisen Giwan Bulevardilla.

Giwan ruokalista on ihastuttavan yksinkertainen: tarjolla on käytännössä vain kenties korealaisen keittiön tunnetuinta ruokalajia bibimbapia. Bibimbap on kulhoruoka, jossa pohjalla olevan riisin päälle on aseteltu annoksen muut ainesosat eli vihannekset ja pääraaka-aine, esim. liha. Giwassa tarjolla on normaalia bibimbapia, mutta myös dolsot bibimbapia, jossa tarjoiluastia on kuuma kypsyttäen raaka-aineita vielä syönnin aikana. Päätin ottaa beef bibinbapin (15,50 €) ja jättää dolsotin jatkokurssille. Kylkeen otin pienen kimchi-lisukkeen (3,50 €).

Annos oli ruokalistan tapaan varsin simppeli. Riisikeon päältä löytyi mm. salaattia, ituja ja porkkanaraastetta sekä naudanlihaa ja seesaminsiemeniä. Annosta sai tuunata pöydällä olevilla kastikkeilla. Kaikista tulisimman jätin suosiolla chiliharrastajille. Beef bibimbap hoiti asiansa, mutta ei jäänyt mieleen. Perushyvää ruokaa, joka kuitenkin hukkuu perusruokien kasvottomaan mereen. Soosit nousivat arvoon arvaamattomaan, joten niillä kannattaa leikkiä. Kimchi-lisuke oli maukasta. Alkuun tuotiin pieni ”keittiön tervehdys”, mikä aina ilahduttaa minua.

Pitkä tila oli tyylikäs. Palvelu sujui englanniksi ja oli miellyttävää. Vaikkei Giwa jäänyt mieleen oikein mitenkään, kannattaa korealaista ruokaa joka tapauksessa testata, jos se bucket listiltä vielä uupuu.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2019-03-17
fi
Vitsord: 0

business
15733
Ristorante il Trio
Work
Mannerheimintie 63
Helsinki
00250
Finland
60.190666
24.914951
work
pref
0503261461
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ristorante-il-trio
http://iltrio.fi
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=1&culture=sv-SE
Ristorante il Trio

4
4
4
24 €
3
102643_50x50
Idyllisen Mannerheimintien varrella sijaitsee italialainen Ristorante Il Trio. Kulmakunnan paikalliset ovat joskus kuiskutelleet korviini, että ravintola olisi hyvä. Tällaisia heittoja en purematta niele, joten rafla oli pakko päästä itse testaamaan.

Lounaalla tarjolla on lautasannoksia: paria erilaista pastaa (9,70 €) sekä kala- ja liha-annokset (11,50–12,50 €). Otin pastojen kruunaamattoman kuninkaan eli spaghetti carbonaran. Sitä ennen kuitenkin pöytään tuotiin alkusalaattiannos, joka sisälsi salaattia, kaalia, sipulia ja tomaattia. Valjun annoksen parasta antia oli etikkainen kastike. Leivät margariininappien kanssa olivat yhdentekeviä. Sen sijaan pasta pekonilla, kananmunalla, mustapippurilla ja parmesaanilla oli tasapainoinen ja pröystäilemättömän esimerkillinen annos. Italialaiseen tyyliin pöytään tuodun kahvin kanssa tarjoiltiin pikkuhyvä, joka ei muuten ollut suklaata, vaan toffeeta. Lounaan pääruoasta jäi hyvä fiilis, joten päätin, että Il Trio pitää testata vielä ilta-aikaan.

Illallisen alkuruoaksi oli aivan pakko ottaa harvoin tarjolla olevia arancineja eli suomeksi sanottuna täytettyjä risottopalleroita (8,5 €). Il Trion näkemys niistä oli sisilialainen: täytteenä oli sientä ja sahramia. Täytyy sanoa, että erittäin hyviä olivat. Ulkokuori oli rapean makea, sisus pehmeän maukas. Pääruoaksi valitsin Tortelloni di Parma -annoksen (15 €) eli pinaatilla ja ricottajuustolla täytettyjä tortelliineja salviavoin, parmesanin ja parmankinkun kanssa. Salvia ja parmesan kuorruttivat herkulliset pinaatti- ja ricottatäytteiset tortelliinit, ja annoksen pystyi kruunaamaan vain päällä ollut parmankinkku. Annos oli lopulta varsin simppeli, mutta hurmaava. Pasta-annokset harvoin jäävät pitkäksi aikaa muistilokeroon – eikä sitä tehnyt tämäkään annos – mutta kyllä sen erittäin tyytyväisenä söi.

Il Trio on hillityn tyylikäs ravintola. Rauhallinen miljöö luo tunnelmaa. Seinillä oleva taide on hintalapuista päätellen myynnissä. Taide ei ihan osunut omiin mieltymyksiini, joten ainakaan vielä ei ole kauppoja tullut tehtyä. Palvelu oli erittäin kohteliasta sekä lounaalla että illallisella.

Kuulopuheille oli katetta. Il Trio on selvästi keskimääräistä kortteliravintolaa tasokkaampi. Lähiseudun asukkaat voivat olla tyytyväisiä, sillä peri-italialaisia ravintoloita Helsingissä on turhan vähän – saati sitten hyviä sellaisia.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2018-10-19
fi
Vitsord: 0

business
14729
Rupla
Work
Helsinginkatu 16
Helsinki
00500
Finland
60.186928
24.953728
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/rupla
http://www.rupla.fi
Rupla

4
3
3
Lunch
10 €
3
102640_50x50
Rupla ei ole mikä tahansa tusinaravintola, vaan luova ympäristö, jossa yhdistyvät galleria taidenäyttelyineen, kahvilaravintola aamiaisineen ja lounaineen sekä tila ylipäätään erilaisille tapahtumille. Miljöö seuraa luonnollisesti monipuolista konseptia. Seinillä oleva taide ei omaan silmään istu, mutta ei sen tarvitsekaan. Meininki huokuu ns. kalliolaisuutta: rentoa, letkeää ja vähän homssuista on.

Olen käynyt Ruplassa pariin otteeseen lounaalla (10 €) sekä kerran aamiaisella (10 €). Lounaalla tarjolla on iso määrä kasvispainotteisia ruokia, erityisesti erilaisia ruokaisia salaatteja. Lisäksi buffassa on aina valittavana joku liharuoka. Molemmilla käyntikerroilla tarjolla on ollut kanaa, mutta lounaslistan mukaan esim. lohtakin tarjotaan. Salaatit ovat olleet erittäin herkullisia ja runsaita. Yltäkylläinen lounaspöydän valinnanvara on myös ilahduttanut. Erilaisia tahnoja löytyy niitäkin keskisuuri valikoima, joita voi kivasti asetella vaikka leivän päälle.

Aamiainen oli pitkälti lounaan näköinen ja oloinen, hieman vaatimattomampi. Myös lihaosasto loisti poissaolollaan. Näin ollen leivän päältä puuttui leikkelevalikoiman tarjoamat moninaiset mahdollisuudet, mistä miinusta, mutta plussat sen sijaan iki-ihanasta Manchego-juustosta. Mmm… hyvää. Tahnat, vihannekset ja hedelmät toimivat varmasti. Aamiaisen kohokohdiksi nousivat kuitenkin mustikka-banaanituorepuuro sekä pieni pyöreä pannukakku syntisen herkullisen vaahterasiirapin kera. Kahvi on todettu laadukkaaksi molemmissa kattauksissa.

Rupla – erityisesti lounaansa suhteen – on vakuuttanut minut, vaikken koekaan kuuluvani täydellisesti kohderyhmään.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2018-10-19
fi
Vitsord: 0

business
14524
Bon Temps Cafe
Work
Mannerheimintie 132
Helsinki
00270
Finland
60.193535
24.906103
work
pref
050 4557748
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/bon-temps-cafe
http://https://www.facebook.com/BontempscafeHelsinki
Bon Temps Cafe

2
2
2
Lunch
13 €
2
102638_50x50
Tiedättehän ne lähikahvilat, joista olisi kiva tykätä? Mutta kuten olemme naistenlehdistä saaneet lukea, emme voi hallita tunteitamme. Haluaisin tykätä Mannerheimintien valtaväylän varressa sijaitsevasta Bon Temps Cafesta, mutta yksi lounas- ja aamiaiskäynti eivät siihen anna millään myöden.

Lounaalla kahvilassa on tarjolla paria vaihtoehtoa: salaatteja tai keittoa. Otin lounaskäynnilläni katkarapu-lohisalaatin marinoidulla kyssäkaalilla ja grillatuilla perunoilla (12,90 €). Liiankin runsaan salaattipedin päällä oli turhan pieni määrä lisäarvoa tuovia elementtejä, kuten lohta ja katkarapuja. Kivan makuinen lohi ja grillatut potut toimivat, mutta muu osa jäi tyhjänpäiväiseksi. Lisäksi parista lohipalasta, pienestä määrästä katkarapuja sekä muutamasta perunanpalasta ei vain viitsi tänä päivänä maksaa pitkälle yli kymppiä.

Arkiaamun aamiaisella on tarjolla neljä eri vaihtoehtoa: puuroaamiainen (7,50 €), croissant-aamiainen (9,50 €), sämpylä- tai ruisleipäaamiainen (9,50 €) ja proteiiniaamiainen (8,90 €). Isoja päätöksiä on vaikea tehdä heti aamusta, mutta jotenkin päädyin sämpyläaamiaiseen. Kyllä nimittäin leivällä pitää aamu aina aloittaa. Kahden leipäviipaleen lisäksi lautasella oli yhdet siivut kinkkua, kermajuustoa ja emmentalia, voita, salaatinlehti, kurkkuviipale, paprikaviipale sekä kaksi viipaletta tomaattia, kananmuna ja lasi omenamehua. Setti näytti siltä kuin olisi kotona ollut, eikä mikään nostanut kokemusta kotiaamiaista ylemmäksi. Iso kahvi kylkeen nosti hintaa vielä kolmella eurolla. Ei halpaa, eikä mitenkään erikoista.

Bon Temps Cafen tilat ovat suhteellisen pienet ja pöytiä on varsin rajallinen määrä. Isot ikkunat avaavat näkymät Manskulle. Kahvilan miljöö on riisuttu. Kuten sanoin, tällaisista lähikahviloista olisi kiva tykätä, kuten on kiva tykätä pienistä lähikaupoistakin suurien puristuksissa, mutta minkäs niille fiiliksilleen voi.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2018-10-19
fi
Vitsord: 0

business
40845
Bangkok 9
Work
Kaivokatu 8
Helsinki
00100
Finland
60.169868
24.941893
work
pref
050 463 3833
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/bangkok-9
http://https://www.bangkok9restaurant.com/
Bangkok 9

5
4
4
Lunch
11 €
2
102636_50x50
Citycenterin (tunnetaan myös nimellä Makkaratalo) ravintolamaailma alkaa olla erittäinkin varteenotettava paikka, kun alkaa miettiä keskustassa esimerkiksi lounaspaikkaa. Citycenterin ravintolatarjonnan ylintä osaamista edustaa thaimaalaista ”katuruokaa” tarjoava Bangkok 9! Viime aikoina on tullut syötyä useammassa thaikkupaikassa, kuten Thai Street Foodissa, Poompuissa ja Pinto Bstaurantissa, mutta nyt on todettava, että Bangkok 9 vie selkeän voiton kaikista! Sen verran maukasta oli sapuska, että meinaa vieläkin herkistyä.

Lounaslistan karvalakkiversio on salaattipöytä ja päivän keitto (8,50 €). Siihen ei kuitenkaan missään nimessä kannata tyytyä. Tarjolla on nimittäin hyvää settiä lautasannosten muodossa (10,30 – 13,90 €). Olen parilla lounaskäynnillä maistanut sekä satay-kanaa maapähkinäkastikkeella ja kurkkusalaatilla (11,30 €) että soija-osterikastikkeessa paistettua kanaa cashewpähkinöillä, paprikalla, sipulilla, kevätsipulilla ja chilillä (10,30 €). Molemmat olivat äärimmäisen herkullisia annoksia: konstailemattomia, mutta särmikkään hurmaavia kokonaisuuksia, joissa selkeät maut rokkasivat. Kastikkeet olivat molemmissa annoksissa ensiluokkaisia. Ne nostivat annokset erinomaisuudesta täydellisyyteen ja niiden avulla riisikin maistui tavallista paremmin. Luonnollisesti myös lihapuoli annoksissa oli kunnossa, mutta ne kastikkeet – aah! Alkusalaattipöytä ei ole ollut kovin kaksinen, mutta kyllä sieltä on löytynyt suuhunpantavaa, esim. wakame-kurkkusalaattia, feta-kaali-pähkinäsalaattia sekä kimchiä.

Bangkok 9:n miljöö miellyttää silmääni. Se on rohkeasti erilainen – katuruokahenkinen – tila perinteisesti aika kolkossa kauppakeskusmaailmassa. Tuktukin keula, ”aaltopellistä” tehty baaritiski värikkäine pulloineen, tiiliseinätapetti, puupöydät sekä kättään heiluttavat kissapatsaat luovat omanlaisensa, thai-kitschiin vivahtavan miljöön.

Bangkok 9:stä tuli kertaheitolla ydinkeskustan yksi suosikkilounaspaikoistani. Enkä taida olla ainoa, sen verran hälinää on molemmilla käynneillä riittänyt!

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Paksoi 2018-10-19
fi
Vitsord: 0
Första« Föregående sida
1 2 3 4 5
area.social.login.providers