Välkommen till Eat.fi!

Alla restauranger på en karta! Du ser direkt vilka restauranger har öppet. Zooma in på kartan och filtrera restauranger enligt kategori, pris och vitsord.

Kokeile täysin uudistunutta Eatia nyt!

Missing_photo_user

Jaakko33540 56 recensioner

Hyvän ravintolakokemuksen käsite riippuu täysin siitä, mitä sillä kerralla on hakemassa. Ravintolaruokaa voi ymmärtää vasta sitten, kun osaa asettaa ruokapaikan omaan slottiinsa ja arvostelee laatua vertailukelpoisten paikkojen joukossa.
%count% recensioner 56

Meriter

  • Badge_top5
    Toppkritiker: skrivit mest recensioner
  • Badge_quality
    Kvalitetskritiker: Fått mest +röster
  • Filtrera recensioner

Uppdatera

Recensioner

business
808
Villa Pentry
Work
Nuottarinne 2
Espoo
02230
Finland
60.145199
24.736601
work
pref
(09) 888 6794
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/kahvila-ravintola-villa-pentry
http://www.villapentry.fi/
Villa Pentry

3
3
3
Kävin täällä lounaalla. Paikka on ympäristöltään maalaismainen villa kuten nimikin jo sanoo. Tilat ovat kohtalaiset, tänne mahtuu ruokailemaan yleensä varmaan aika hyvin, jos ensin ei ole tullut bussilastillista turisteja. Niitä tuskin kovin usein eksyy kuitenkaan ohikulkumatkalle.

Ruokana tarjoiltiin luonasbuffetissa lihaa sekä kalavuokaa. Maistelin molempia, sillä kalavuoka oli loppumaisillaan, vaikka se oli toiveenani. Paistin laatu ei ollut mitään kovin kummoista, melko paljon läskiä ja jänteitä, ehkä ravintolassa kuitenkin vähän parempaa tasoa olisin voinut odottaa. Kuitenkin ihan syömäkelpoinen annos oli kyseessä. Kalavuoka oli parempaa, katkarapuja seassa, ihan maistuvaa, mutta tyhjäksi päässyttä astiaa saikin odotella täyttyväksi kotvan aikaa. Jälkiruokana oli kakkua, joka kahvin kanssa oli tasaisen odotettu esitys.

Pentry on ihan hyvä paikka, yksi kokemus ei kaikkea kerro, vaikka ehkä paremminkin olisi voinut mennä. Henkilökunnasta ei ole negatiivista sanottavaa, joskin lounaalla muutoinkaan ei yleensä paljoa ole muuta kuin kassan kanssa tekemisissä. Jos lähistöllä liikkuu, ainakin miljöö on sen arvoinen, että lounaalla kannattaa poiketa.
Jaakko33540 2010-10-31
fi
Vitsord: 1

business
10499
Långvik Bistro
Work
Tanskarlantie 9
Kirkkonummi
02420
Finland
60.108166
24.573879
work
pref
(09) 2959 9301
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/langvik-ravintolamaailma
http://www.langvik.fi
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=728&culture=sv-SE
Lånvik mat filosofi är säsongen för att njuta av delikatesser, ekologiskt producerade och intrikat arbetade. Mat för lang Viki menyer är alltid det bästa av varje material säsong erbjuder. Vårt läge i rika länder, jakt och fiske grunder, omgiven av ett kök inspirerade att prova säsongens mest tilltalande råvaror för våra gästerna och nöje. Långvik är lätt att kombinera god mat och rena olika situationer i vardagen, liksom firandet.
Långvik Bistro

4
4
3
Kävin täällä lounaalla. Paikka on remontoitu ja siisti, varsin hyväkuntoinen muualtakin kuin ravintolasalin osalta. Lounas tuntuu juoksevan seisovasta pöydästä nähtävästi päivittäin, sen verran käyttöastetta tuntui olevan.

Ravintolan tilat ovat korrektit ja henkilökunta välittömästi palvelemassa jos vähänkin kysyttävää. Täällä on tähdätty siihen, että prässihousuporukka tuntee itsensä kotoisaksi.

Ruuan laatu oli oikein hyvää lounasruokaa, lihapataa ja rosmariiniperunoita pääruuaksi, salaatit alle ja myös tuoreet leivät sisältyivät tarjoiluun. Liha oli mureaa ja maistuvaa, nimenomaan lounaspaikkana arvioiden selvästi keskitason yläpuolella.

Suosittelen ravintolaa myös liikelounaalle, tänne kehtaa tuoda vieraitakin syömään. Sali on suuri ja avara, joten tunnelma sen mukainen. Tarjolla on näköjään myös erillisiä huoneita, joten porukan saa rajattua intiimimmäksi tarpeen vaatiessa.
Jaakko33540 2010-10-31
fi
Vitsord: 3

business
4146
Huviretki Kuopio
Work
Puijonkatu 32
Kuopio
70110
Finland
62.896301
27.6782
work
pref
017-617 711
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/cumulus-kuopio
http://www.huviretki.fi/ravintolat/kuopio/fi_FI/kuopio/
Huviretki Kuopio

2
3
3
30 €
Työmatkalla kävin täällä syömässä, kun majoituin hotellissa. Ravintola käy hyvin silloin, kun saapuu suhteellisen myöhään perille, eikä jaksa alkaa etsimään enää ruokaa kaupungilta laajemmin. Yleensä en käy S-ravintoloissa, mutta pakkohan niitä joskus on arvioida.

Käyntikerralla oli meneillään "pihvituunausviikot" jolloin liha-annoksiin sai valita kastikkeet ja perunat vapaammin. Käytin sitä hyväkseni ja tilasin naudan pihviannoksen lohkoperunoilla. Se oli ihan ok, ei mitään fundamentaalivikaa, paistoastekin oli se mitä pyysin eli lähes raaka. Lihan laatu oli asianmukainen, ei superhuippu, mutta hintaan nähden normaali. Lohkoperunat olivat myös ihan kohtuudella syötäviä, nälkäinen kun olin. Alkupalaksi tilaamani kala-annoksen kera tämä oli nopeaksi ruokailuksi kiitettävä.

Tämänkaltaisista ravintoloista ei oikein saa arvostelemalla mitään irti, tavara on sen verran tasalaatuista ja yllätyksetöntä, ettei eroja vain synny. Kokemus oli kuitenkin parempi kuin pahimmillaan olisi voinut odottaa. Tarjoilu oli myöhään illalla hyvin nopeaa ja keittiö todella rivakka, koko ruokailu ei kestänyt kuin reippaan puoli tuntia sisältäen 3 ruokalajia. Tarjoilija oli myös kovasti ystävällinen ja leppoisa, siitä plussaa.

Jos yöpyy Cumuluksessa, kyllä täällä kertaalleen voi käydä syömässä.
Jaakko33540 2010-10-31
fi
Vitsord: 2

business
8824
Subway Näsilinnankatu
Work
Näsilinnankatu 29
Tampere
33200
Finland
61.496799
23.7551
work
pref
03 222 3366
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/subway-nasilinnankatu
http://www.subway.fi/fi/ravintolat/tampere/nasilinnankatu/
Subway Näsilinnankatu

2
3
3
9 €
Perus-Subway, jossa tulee käytyä, jos tämän ketjun sapuskoita on tarkoitus syödä. Hyvänä puolena on se, että auton saa loppujen lopuksi yleensä aika hyvin viereen parkkiin. Siitä ruuan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Itse paikassa ei tosiaan ole kummempaa, perustavaraa, mitä ketjusta saa. Ehkä pikaruokaloista se, jossa vähiten vastenmielisesti käy.
Jaakko33540 2010-10-31
fi
Vitsord: 1

business
7498
C
Work
Rautatienkatu 20
Tampere
33100
Finland
61.4972
23.771601
work
pref
010 617 9760
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ravintola-c
http://www.ravintola-c.fi
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=526&culture=sv-SE
C

4
4
3
55 €
Täällä olen käynyt ruokailemassa muutaman kerran. C on aika keskeisellä paikalla, jonka vuoksi itse miljöö on aika levoton. Lisäksi ravintolan ulkokuori on tavattoman ruma, jotenkin olisi toivonut varsin hyvää ruokaa tarjoavalle ravintolalle vähän arvokkaampia puitteita ulkopuolella. Sisällä ei ole sitten suuremmin valittamista, tilat ovat asialliset ja siistit.

Mitä tulee kokonaisuuteen, C on sen suhteen kiitettävä. Alkuruokana nautin kampasimpukkaa avokadokastikkeella, joka oli varsin toimiva annos. Kypsyys oli passeli ja kastike kunnossa. Pienenä miinuksena oli annoksen viipyminen melko lailla pitkään, sillä se tarjoiltiin lähes 40 minuuttia sisääntulon jälkeen. Välissä oli toki keittiön tervehdykset ja leivät, jotka olivat monipuolisia. Ravintola oli lähes tyhjä lisäksemme, yksi ruokailija oli paikalla suurimman osan ajasta. Kaverini söi sahramirisottoa, jota luonnollisesti maistelin ja se olikin varsin erinomaista.

Pääruuaksi otin vasikkaa kolmella tavalla, joka sinänsä on ruokalajina perinteisen toimiva yleensä. Niin tälläkin kertaa, valittamista ei löytynyt ja paistoaste oli hyvä. Annos ei kuitenkaan perunalisukkeen kanssa ollut mikään stand-out -tuote kuin ehkä voisi odottaa arvostelujen perusteella.

Jälkiruuaksi otin suklaakakkua, joka oli täyteläistä ja varsin suklaista. Ei valittamista.

Kaiken kaikkiaan viimeisin ja aikaisemmat käynnit antavat C:stä positiivisen kuvan. Ravintola kuuluu top-6 -ryhmään Tampereella. Ruoka tuntuu olevan tasaisen varmaa ja toimivaa, eikä huonoja annoksia listalta saa varmasti helpolla tilattua. Toisaalta taas oikein mieleenpainuvaa ei C:ssä ole tullut vastaan. Lista pitäisi ehkä syödä läpi kokonaan ja katsoa asiaa uudelleen. Kouluarvosana 9 pätee, hyvää ja kiitettävää, mutta huipulle yltävää en oikein ole löytänyt.

Tarjoilun suhteen ei ollut valittamista, se oli asiallista, joskin ruokien tulo oli hituraista ja 3 ruokalajin ruokailu kesti aika pitkään. Kiirettä ei sovi olla C:ssä käydessä. Annoskoko on juuri sopiva tähän paikkaan.

Henki salin puolella oli myös aika jäykkä ja formaali, enemmän kuin esim. Tiiliholvissa. Joku leppoisa, keventävä hovimestari olisi ehkä tarpeen, jotta varautunut henki helpottuisi?

Kaiken kaikkiaan suosittelen C:ssä käymistä, pettymystä en usko siitä koituvan kenellekään. Viinejä en juonut viimeisellä käynnillä, aikaisemmin niitä on tullut otettua eikä valittamista ollut. Tuntuvat olevan kohdillaan hyvin.
Jaakko33540 2010-10-31
fi
Vitsord: 5

business
10394
Kuparitalon Vohvelikahvila
Work
Tuomiokirkonkatu 34
Tampere
33100
Finland
61.497169
23.770164
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/kuparitalon-vohvelikahvila
Kuparitalon Vohvelikahvila

4
4
3
6 €
Tämä taitaa olla tuon tunnetumman Vohvelikahvilan sivupiste. Tuotteet ovat vastaavaa tasoa, eikä niissä ole valittamista. Itse otin tälläkin kertaa makean vohvelin, kuningatarmaku oli ihna hyvä. Tosin mitään valtavaa lisäarvoa vohvelikahvila ei tuo mitä kotona ei saisi aikaiseksi itsekin ihan perustarvikkeista, mutta kukapa sitä kaupungilla kulkiessaan alkaisi vohvelia mistään taikomaan - aina kun ei jaksa syödä niitä perinteisiä kahvilatuotteita.

Sisustus paikassa on varsin viihtyisiä, sohvia ja asiallisia huonekaluja, varsin paljon muistuttaa naapurissa olevan Maritzan tiloja. Ruuhka-aikaan lienee melko täynnä, asiakkaista mahtunee sellaiset 10-14 sisään kerralla. Palvelu oli nopeaa ja asiallista. Syöttötuoli löytyy juniorille, ainakin 1 kpl.

Vohvelikahvilalla on tässä kohdin aika kovan kilpailun välissä, sillä muita kahvipaikkoja on useita samalla kadulla. Ainakin nyt tuntui asiakkaita riittävän kiitettävästi. Bonuksena aukiolo sunnuntaina.
Jaakko33540 2010-10-31
fi
Vitsord: 4

business
7548
Tiiliholvi
Work
Kauppakatu 10
Tampere
33210
Finland
61.498199
23.7549
work
pref
+358 20 766 9061
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/tiiliholvi
http://www.tiiliholvi.fi
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=84&culture=sv-SE
restaurang: En av stadens bästä restauranger. Mysiga och unik miljö i centrum.
Tiiliholvi
restaurang

5
4
4
60 €
Tiiliholvi on tamperelaisista ravintoloista se, jota tulee helposti suositeltua. Käyntikertoja on lukuisia ja tulee olemaan myös jatkossa, sen verran vakuuttavaa jälkeä on tullut nähtyä.

Miljöö ravintolalla on mielestäni juuri oikeanlainen eli hieman hämyinen, tunnelmallinen kellari. Laadukkaan ravintolan pitää sijaita juuri tällaisessa paikassa. Palvelu on ollut asiallista kerrasta toiseen, joskaan mitään erityistä loisteliaisuutta ei ole ilmennyt. Huomautettavaa ei ole ja siinä suhteessa toiminta on suhteellisen ilmeetöntä ja neutraalia, johon on pakko olla tyytyväinen.

Ruokapuolen suhteen Tiiliholvi ei ole kaikkein laaja-alaisin, mutta edustaa oman skandinaavisen suuntauksensa suhteen vahvaselkäisesti linjaansa. Aineksina pyörivät vahvasti siika-lohi-mäti-poro sekä näihin liittyvät installaatiot. Mitään kovin raflaavia annoksia on turha täältä hakea, mutta juuri perinteisenä suomalaisena laaturavintolana Tiiliholvi pärjää erinomaisesti. Silti toivoisin ehkä hieman inspiroivampaa otetta välillä. Esim. Salud on jollain tavalla monialaisempi, ei yksin espanjalaissuuntauksesta johtuen. Tiiliholvin menu kyllä vaihtuu, mutta periaatteessa annokset ovat ikäänkuin toistensa variaatioita kerrasta toiseen, jonka vuoksi välillä toivoisi värikkyyttä ja ehkä enemmän teemaviikkoja? Mukaan voisi ottaa myös karhua ja muita suomalaisia lihoja enemmän, myös riistaa aktiivisemmin tarjontaan. Kyllä niitä nytkin on listoilla nähty, mutta aika lailla poro-härkä -akseli tuntuu jatkuvan vuodesta toiseen.

Kaiken kaikkiaan Tiiliholvi sijoittuu Tampereella aivan kärkipäähän Näsinneulan jälkeen. Paikka on selkeästi tasalaatuisempi ja korkeatasoisempi kuin monet muut "hyvät" ravintolat Tampereella ja Tiiliholvia voi suositella varauksetta laadukasta ruokaa hakevalle.
Jaakko33540 2010-10-24
fi
Vitsord: 5

business
7242
American Diner Lielahti
Work
Taninkatu 2
Tampere
33400
Finland
61.515999
23.663601
work
pref
0102294030
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/classic-american-diner-lielahti
http://www.diner.fi
American Diner Lielahti

2
3
3
16 €
Paikka on parempi kuin Siperian ravintola. Koska keskustassa on tullut vierailtua joitakin kertoja heikoin tuloksin, ajattelin antaa Dinersille toisen mahdollisuuden. Nyt olen pari kertaa käynyt täällä, hieman plussan puolelle on päästy.

Ravintolana Lielahden piste on paljon viihtyisämpi kuin Siperian vastaava. Avarat ikkunut antavat mahdollisuuden seurata liikennettä ja sisustus on aika monipuolinen. Lapset varmaan tykkäävät tästä. Lielahdessa olen koittanut löytää listalta hyviä annoksia ja näköjään Diners tarjoaa myös kokolihasta valmistettuja hampurilaisia. Sellaisia olen testannut ja liha on ihan kohtuullista. Muu annos silti melko keskinkertaista, sämpylä heikkolaatuista mössöä, ranskalaiset kuivia ja salaatissa ei kehumista suuremmin.

Jos pakko syödä joskus "pikaruokaa", Lielahden Diners on ehkä hyväksyttävissä oleva paikka. Kyselin erikseen, onko missään muissa paitsi tilaamissani Angus-hampurilaisessa muuta kuin vakiona toimitettavia teollisuusjauhelihapihvejä, jotka maistuvat lähinnä kouluruokalan tavaralle. Ei kuulemma ollut. Niitä samoja pihvejä vaan lastaavat enemmän tai vähemmän annokseen ja sillä hyvä. Yhtäkään pihviä ei tehdä itse paikan päällä. Sen kyllä huomaa laadussa.
Jaakko33540 2010-10-21
fi
Vitsord: 3

business
32
Trattoria Tammerin Puisto
Work
Satakunnankatu 13
Tampere
33100
Finland
61.501183
23.7652
work
pref
+358 3 5697 1327
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/trattoria-tammerin-puisto
http://www.trattoria.fi
italiensk
Trattoria Tammerin Puisto
italiensk

2
3
3
40 €
4
4128_50x50
Aivan uusi ravintola Tampereella on aina käynnin arvoinen ja menin paikalle, vaikka inhoan S-ketjun paikkoja pääsääntöisesti kautta linjan.

Syksyisenä iltana ravintolan sisäänkäyntiä piti lähes etsiä, kun ovi kyllä oli valaistu, mutta muutoin ei merkkejä ollut aukiolosta paljoakaan. Sisällä ensivaikutelma oli asiallinen, jopa lämmin. Pimeässä kynttilät olivat mukavat ja tunnelma kaiken kaikkiaan parempi kuin Rossossa. Tarkemmalla katselulla paljoa italialaiseksi ei ravintolan tunnelmaa voi kuvata, mutta silti ihan ok.

Tarjoilu pelasi heti alusta lähtien hyvin, juomat kyseltiin ja tyhjäkäyntiä ei ollut. Noin 1/3 pöydistä oli täyttyneenä. Menu oli melko lailla perinteinen S-valikoima, jossa suurin osa vaihtoehdoista on jotain muuta kuin italialaista ruokaa. Ikäväkseni pastoja ei ollut kuin alle yhden käden sormin laskettava valikoima. Muutoin ruoka oli normaalia kalaa ja lihaa. Pitsoja oli muutama erilainen.

Alkuruuaksi otin kylmän alkupalalajitelman, joka oli kooltaan melko täyttävä. Mitään erityisempiä makuelämyksiä se ei herättänyt, mutta ei toisaalta mennyt riman altakaan mistään. Sisältönä oli Mozzarellaa, salaattia, pastramilohta ja moussea. Edeltävästi oli tarjottu jo leipää, joka oli asiallista, tuoretta ja sellaista kuin pitääkin.

Pääruuaksi valitsin karitsan potkaa, joka oli mureaa ja ihan kohtalaista. Pääruuan kohdalla ilmeni kuitenkin ravintolan ainoa selvä moka, sillä potkaa lämmitettäessä tarjoilukuntoon homma oli jäänyt vähän puolitiehen ja osa lihasta oli jääkaappikylmää. Suurin osa kuitenkin höyrysi samoin kuin lautanen oli kuuma, joten tilanne hieman ihmetytti. Ei kai vaan ollut käytetty mikroa, kun lämpötila oli niin epätasainen? Potka kuitenkin ihan maistui ja meni alas lisukkeiden kanssa, vaikka mistään valtavan erityisestä esillepanosta ei ollut kyse. Ehkä hieman inspiraatiota olisi voinut käyttää. Ymmärrän, että potkaa ei tämän tasoisessa ravintolassa voi koko ajan valmistaa, mutta tarjotessa lämmitys pitäisi tehdä kyllä huolellisesti. Annos oli suurikokoinen, siitä plussaa tai miinusta fiiliksen mukaan :-)

Väliruokana oli Pecorino Sardo -juusto, joka tarjottiin hedelmähillokkeen kera. Maku oli ihan ok, mutta esillepanoon olisi toivonut hieman panostusta. Yksi pala juustoa kokonaisena oli hieman tylsä. Minuutin työllä annos olisi ollut jo paljon virkeämpi!

Jälkiruoka oli ehkä kaiken kaikkiaan kokonaisuuden parasta tarjontaa. Appelsiini Creme Brulee Campari-sorbetilla oli varsin syötävä annos, vaikka ei mikään huippu.

Kaiken kaikkiaan Trattoria on S-ravintolaksi ihan ok paikka, mutta muutoin melko lailla tasainen ilmestys. Plussaa ehdottomasti oli tarjoilupuoli, joka oli varsin ystävällistä ja hyvin huomioivaa. Lopuksi tilaamani kahvin sain kaiken päälle ilmaiseksi "odotuksen" vuoksi vaikka en kyllä odottanut sitä sen enempää kuin yleensä ravintolassa. Keittiö oli nopeudeltaan ihan ok ja ympäristö S-paikaksi keskitasoa parempi. Suurin ongelma lienee listan epäitalialaisuus: kun tyyliä selkeästi yritetään ajaa tiettyyn suuntaa, esimerkiksi pastoja olisi kyllä toivonut huomattavasti laajemman valikoiman tarjolle. Nyt kokonaisuus on loppujen lopuksi samaa tavaraa kuin Huviretkessä, eri brandi vain leivottuna päälle.

Palailen varmaan muutaman kerran uudelleen jo pelkästään ystävällisen palvelun vuoksi, mutta mitään vakiopaikkaa ei tästä tule. Ehkä jotkin keitot ja bruchettat saattavat toimia paremmin, niitä voisi käytä maistamassa. Viinit jäivät nyt kokeilematta kun olin autolla, mutta listalla oli ainakin Maculan Dindarelloa ja muutamia muita hyviä tuotteita, joskaan omistaja-alennukset viinilistalla aiheuttavat vastareaktion välittömästi, ikävä kyllä.
Jaakko33540 2010-10-21
fi
Vitsord: 1

business
7438
Ravintola Heinätori
Work
Pyynikintori 5
Tampere
33230
Finland
61.4977
23.7407
work
pref
(03) 212 1205
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ravintola-heinatori
http://www.heinatori.com
Ravintola Heinätori

4
4
3
Positiiviset kommentit siivittivät käymään Heinätorissa arviokäynnillä. Mieletäni eat.fi-palvelun kävijäkuvaukset vastasivat hyvin paikan tasoa.

Menimme ravintolaan ilman varausta arki-iltana, mutta yllätykseksi paikka oli melko täynnä ja porukkaa lappasi sisään koko ajan enemmän. Pöytävaraus kannattaa soittaa etukäteen, sillä paikka tuntuu olevan yllättävän suosittu. Pöytä löytyi ilman ongelmaa kuitenkin lähes heti.

Sisätiloiltaan Heinätori on mukavan leppoisa, vanhanaikainen ja sopii hyvin ravintolaksi. Henkilökunta tuli kyselemään tilaukset ripeästi ja asiallisesti. Leipää tarjottiin useita kertoja ja se oli laadultaan hyvää, joten toiminta lähti heti alusta alkaen liikkeelle hyvin.

Alkuruuaksi otin blinin, joka tarjoiltiin asiallisesti lisukkeiden kera. En ole high-end bliniasiantuntija, mutta mielestäni annos oli aika passeli. Täytteitä olisi saanut olla ehkä hitusen enemmän, mutta mitenkään niukka tarjoilu ei ollut. Maku oli kiitettävä.

Pääruuaksi tilasin karitsaa ja uuninperunaa. Liha oli todella maukasta, erinomainen paistoasteeltaan, joka oli melko raaka pyynnöstäni. Uuniperuna oli maukas, vaikka yleensä en niistä hirveästi pidä. Annos oli kaiken kaikkiaan pieni yllätys positiiviseen suuntaan.

Jälkiruuaksi tilasin suklaakakkua, joka tarjoiltiin lämpimänä ja mehevänä. Huomattavasti parempi annos kuin usein kylmän ja kuivana tarjotut vastaavat tuotteet. Maku oli suussa sulava ja täyteläinen. Kahvi oli myös jostain syystä poikkeuksellisen hyvää, syytä siihen en keksinyt.

Kokonaisuutenaan Heinätori täytti sille asetetut odotukset ja nostan ravintolan selkeästi niiden paikkojen joukkoon, joissa kannattaa jatkossakin vierailla. Keittiö on nopea ja jälkiruoka tuli pöytään tasan tunti sisään tulon jälkeen, joten tahti varsinkin arki-illan ruokailuun on juuri sopiva. Mikään fine dining -paikka ei ole kyseessä, vaan perinteinen suomalainen ravintola. Näille on Tampereella kysyntää, joten markkinarako on siinä suhteessa oikea.

Lounarien hyväksymättömyys nostaa ikävästi ruuan hinnan kohdaltani lähes tuplaksi, joka jarruttaa jatkokäyntejä. Muutoin olisin jo vieraillut 2-3 lisäkäyntiä perään tähän mennessä.

Tarjoilupuoli oli paikassa naisten puolelta kovasti ystävällistä, mutta pieni miinus miestarjoilijasta, joka kommentoi pitkin iltaa ruokailun kulkua, toki neutraaliin sävyyn tietenkin. Kesken ruokalajin ei tarjoilijan tarvitsisi mielestäni kommentoida ruokailijoiden touhuja, vaikka sen tekisi kohteliaastikin.
Jaakko33540 2010-04-01
fi
Vitsord: 6

business
4779
Pancho Villa
Work
Ideaparkinkatu 4
Lempäälä
37570
Finland
61.361698
23.797001
work
pref
02 909 08140
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/pancho-villa-ideapark
http://www.panchovilla.fi/lempaala/index.php
Pancho Villa

3
3
3
En nyt arvioi Panchoa yleisesti, vaan nimenomaan tätä Ideaparkin paikkaa. Sen taso on lähinnä häpeäksi ketjulle. Palvelu on melkoisen tukkoista "tos noin" tyyppisesti, hidasta lähes poikkeuksetta. Pöytä tänäänkin niin likainen, että piti itse putsata oikeasti puhtaaksi ennen syömistä.

Kumma kyllä, Ideaparkin Panchossa perunoiden mukana tarjottava remoulade-kastikekuppi on pienempi kuin Tampereen ravintoloissa. Samoin ruoka on hutiloidummin tehtyä, selkeästi huonolaatuisempaa kautta linjan. Hampurilaisetkin sellaisia kuivia, pahvisemman oloisia ja selkeästi surkeampia kuin aidon Panchon tuotteet. Olen todellakin syönyt PV:ssa viidessä eri ravintolassa yhteensä varmaan 30 kertaa ja tiedän paikkojen eron. Hämeenlinnan Panchokin on ihan hyvä, mutta tämä Lempäälän projekti ei vaan toimi. Toivottavasti ylempi johto puuttuu tilanteeseen, sillä Ideaparkin Panchosta muodostuva mielikuva ketjusta ei anna todellista kuvaa muutoin oikein oivallisesta ravintolakonseptista.
Jaakko33540 2010-03-31
fi
Vitsord: 3

business
4780
Pirkanhovi
Work
Kelhontie 254
Lempäälä
37500
Finland
61.2551
23.8396
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/pirkanhovi
http://www.teboil.fi/ServiceStation.asp?path=1;1510;1549;1743;7135&service=CafeteriaRestaurant
Pirkanhovi

3
4
3
Ihan mukava huoltoasema. Leipävalikoima on kohtalaisen hyvä, isompiakin löytyy. Tilaa myös yläkerrassa, jossa seurue saa olla hieman paremmin rauhassa kuin alakerrassa. Maukas munkkitilanne. Suosittelen selkeästi ABC-ketjujen sijaan tätä paikkaa, jos jossain alueella on tarpeen pysähtyä.
Jaakko33540 2010-03-31
fi
Vitsord: 1

business
4766
Ciao! Caffe
Work
Ideaparkinkatu 4, Ideapark, Catwalk
Lempäälä
37570
Finland
61.360199
23.793699
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ciao-caffe-lempaala
http://www.ciaocaffe.fi
Ciao! Caffe

4
2
3
Kävin täällä jäätelöllä. Tiskissä tarkasteltuna jäätelöt olivat mielenkiintoisia ja niitä piti kokeilla. Siitä eteenpäin systeemi olikin kehnoa. Tyttö mätti laadukkaat italialaiset jäätelöt pieneen pahvimukiin päällekäin ilman mitään sen kummempaa ajattelua. Mukaan annettiin noin 1/2 kahvilusikan kokoinen muovikihveli, jolla jäätelö piti lusikoida suuhun! Olin tilaamassa kahvia jäätelöiden perään, mutta tyttö löi tavarat kassaan ja pisti kuitin kiinni, joten siihen jäi sitten kahvin hankinta. Kyllä oli kovin outoa touhua.

Itse jäätelö oli ihan hyvää, varsinkin rommirusina. Tarjoiltuna liian pienestä pahvimukista, joka sulaessaan valuu pöydälle, maailman paraskaan jäätelö ei maistu kuin keskikertaiselta. Uudelleen ei tänne ole ikävä kyllä tulemista, sillä kokonaisuus oli niin ontuva. Vähintä, mitä tuollainen hyvä jäätelö vaatisi, olisi metallilusikka annoksen kanssa. Se lasiastia lienee sitten liian kova juttu, ainakin tässä paikassa.
Jaakko33540 2010-03-31
fi
Vitsord: 1

business
7354
Neljä Vuodenaikaa
Work
Hämeenkatu 19, Kauppahalli
Tampere
33200
Finland
61.497101
23.759001
work
pref
(03) 212 4712
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/nelja-vuodenaikaa
http://www.4vuodenaikaa.fi/
Neljä Vuodenaikaa

5
5
5
18 €
Aivan loistava paikka. Eräs parhaista jollei paras ruokapaikka Tampereella. Ranskalainen kalakeitto on pakko saada jos vain lounasaikana liikkeellä. Suosittelen annosta ensimmäiseksi kokeiluksi, jos paikalle tulee. Ruuhka on kova, koska alan pelureiden keskuudessa maine on kiirinyt. Myös muut annokset kuten pihvit, silakat yms. ovat hyviä. Annoskoko on tosiaan hieman niukka, mutta lounaaksi menee varsin hyvin. Hinta/laatu on erittäin hyvä, sillä paikka ei todellakaan ole kallis. Alkusalaatti ja leipäpala kuuluvat hintaan, samoin vesi.

Jonin iltaravintola tulee olemaan todellinen hitti, jos hän sellaisen avaa kuten on puhunut. Tämäntyyppisiä paikkoja on koko maassa todella vähän, aito ranskalainen tunnelma ja ruuan laatu on harvinaista missä tahansa ja ainutlaatuista Tampereella.
Jaakko33540 2010-03-09
fi
Vitsord: 5

business
4424
Cafe Sinuhe Trio
Work
Aleksanterinkatu 18
Lahti
15140
Finland
60.982899
25.662201
work
pref
0400-376 337
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/cafe-sinuhe-trio
http://www.sinuhe.fi
Cafe Sinuhe Trio

3
3
3
Hiukan hätäinen paikka, keskellä ostoskeskusta. Käydessäni valikoima on päässyt laskemaan hiukan vähäiseksi päivän aikana, eikä kovin montaa vaihtoehtoa ollut kakkupuolella. Sain kuitenkin haluamani, joten tilanne pelastui.

Mieluummin kannattaa mennä Sinuheen Mariankadulle, jos valinnan varaa on. Pakon edessä sitten tämä teollisemman oloinen ja rauhattomampi ostaripiste toimii, jos muuta mahdollisuutta ei ole. Itse tuoteet lienevät jokseenkin samoja molemmissa paikoissa eli ihan hyviä ja tasalaatuisia kauttaaltaan.
Jaakko33540 2010-03-07
fi
Vitsord: 1

business
4423
Cafe Sinuhe
Work
Mariankatu 21
Lahti
15110
Finland
60.982601
25.656401
work
pref
(03) 7511 620
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/cafe-sinuhe
http://www.sinuhe.fi/
Cafe Sinuhe

3
3
3
Brunch
Lähiaamiaispaikkana toimiva. Täällä on tullut käytyä noin tusinan kertaa. Ei mikään kovin originelli kahvipaikka, mutta ylittää ketjuravintolat mennen tullen. Ehkä parhaiten toimii silloin, kun ottaa mukaan take away -pullaa/wienereitä esim. työpaikalle ja ohessa syö pikalounaan. Tuorepuristettua ja paikalla valmistettua mehua on saatavilla, joka ei ole lainkaan selvyys nykyisin kahviloissa.

Sämpylät ja patongit ovat ihan hyviä, mutta eivät mitään maan parhaita. En kuitenkaan Lahdesta keksi parempaa aamiaispaikkaa kuin Sinuhe, joten siinä mielessä paikasta ei ole negatiivista sanomista.
Jaakko33540 2010-03-07
fi
Vitsord: 1

business
4425
Casseli
Work
Borupinraitti 4
Lahti
15140
Finland
60.995701
25.652201
work
pref
+358104225950
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/casseli
http://www.casseli.fi
Casseli

4
3
3
35 €
Tämä ravintola on varsinkin kesäisin ihan suositeltava paikka. Erityisesti terassilta on hyvä katsella sataman kulkijoita ja haistella raitista ilmaa. Miljöö on mukava, vaikka itse ravintola on hieman turhan moderni pitkään viihtymiseen.

Ruokapuoli tässä paikassa on kuitenkin aika hyvin kunnossa. Casseli lukeutuu Lahden top-3 -paikkoihin, mitä voi suositella käymään, jos tavoite on syödä perinteistä "suomalaista" ravintolaruokaa ilman suurempaa ajatusta erityiskokemuksesta.

En mene nyt tarkemmin annoksiin, mutta Casselin listalta uskaltaa tilata ruokaa ilman suurempaa ennakkoluuloa. Ruokapuolin tuntuu vaihtuvan suhteellisen tiheään ja mm. erinomaisia silakoita ei nyt tällä hetkellä näytä saavan. Annos oli kuitenkin kokeilemisen arvoinen ja varsin rapsakka kokemus. Poro/sisäfile-puolella tilanne oli hyvä ja ruoka onnistunutta. Jälkiruokalista oli ihan asiallinen, suhteellisen yksinkertaisista instrumenteista koottu ja sen vuoksi myös toimiva.

Jos kesäkeli on lämmin ja kirkas, valitsisin Casselin ruokapaikaksi Lahdesta, mikäli tavoitteena on perinteinen suomalainen ravintolaruoka ilman etnisiä painotuksia.
Jaakko33540 2010-03-07
fi
Vitsord: 3

business
4432
El Toro
Work
Mariankatu 8
Lahti
15110
Finland
60.981701
25.6551
work
pref
(03) 7825 388
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/el-toro
http://www.eltoro.fi/
El Toro

2
3
3
Kyseessä ketjuravintola, jolta ei kannata odottaa kovin paljoa. Sen vuoksi pienetkin positiiviset kokemukset ovat plussaa. Käyntikertoja on tuollainen 3-4 Lahdessa. Palvelusta ei ole koskaan tarvinnut valittaa, ihan ystävällistä ja asiallista kohtelua on tullut. Myöskään keittiön nopeudessa ei ole ollut valittamista.

Mitä tulee itse ruokaan, se on hyvin keskinkertaista. Liha on jokseenkin hyväksyttävää, mutta ei missään tapauksessa merkillepantavaa. Jos pakko syödä pihvi ravintolassa, en välttämättä lähtisi El Toroon hakemaan mitään elämystä, vaan suuntaisin vaikka sokkona johonkin edes hieman rohkeampaan ravintolaan. Tarjolla täällä on taattua S-laatua, hyvin yllätyksetöntä ja tasaista tavaraa ilman radikaalia heittoa plussalle tai miinukselle alku/pää/jälkiruokatasolla annoksesta riippumatta.

Sanottakoon nyt kuitenkin Lahden El Toron puolustukseksi se, että jos olisi pakko käydä S-Ravintolassa, ehkä tämä on se vähiten huonoin paikka. Kuitenkin Lahden ravintoloista selvästi järkevämpi valinta on alle 5 min kävelymatkan päässä Roux tai Taivaanranta, jotka pesevät samalla ruokatarjonnalla El Toron 6-0 kaikilla mittareilla.

Aloittelevalle ravintolaharrastajalle El Toro lienee Rosson ja muiden bulkkipaikkojen jälkeen se seuraava askel ennen oikeisiin ruokapaikkoihin siirtymistä.
Jaakko33540 2010-03-07
fi
Vitsord: 5

business
3894
Utö Havshotel
Work
Utön saari
Korppoo
21740
Finland
59.784096
21.36562
work
pref
02 2405330
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/uto-havshotel
http://www.utohotel.fi
Utö Havshotel

3
4
3
Olen käynyt täällä kahdesti joulupäivällisellä. Miljöö on aivan omassa sarjassaan ja tietysti saaren ainoana ravintolana ei paljoa ole valinnan varaa. Ei tarvitse ollakaan, sillä ruoka täällä on hyvää. Hotellissa on tarjolla myös saunat ja uima-altaat , joissa hyvä rentoutua ennen ruokailua.

Tarjoilu on seisovasta pöydästä, lähinnä henkilökuntaa on tiskin takana, mutta alkoholien suhteen tilanne on toiminut. Utö on aivan ehdoton paikka jouluiselle ruokailulle hyvässä seurassa. Hotellin tarjoama ruoka on maittavaa ja toimivaa perusruokaa ilman suurempia konstailuja. Sillit ja kalaruuat ovat erinomaisia, lämmin liha kiitettävää. Jälkiruokana on ollut jäätelöä ja hyydykettä, niistä hyvät pisteet kotiin.

Suosittelen paikkaa soveltuvasti perinneruokailuun, mutta kyseessä on varsinkin sesongin ulkopuolella erittäin harvojen tavoitettavissa oleva paikka.
Jaakko33540 2010-03-07
fi
Vitsord: 1

business
1133
Ravintola Makasiini
Work
Satamakatu 9
Hanko
10900
Finland
59.821301
22.962601
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ravintola-makasiini-hanko
Ravintola Makasiini

3
4
3
Makasiini kuuluu Hangon kesäravintoloihin, joihin on mukava pysähtyä veneellä liikkuessä. Paikkaa ei kannata arvioida aivan tavallisella akselilla kaupungin keskustaravintolana, vaan lähinnä tuollaisen 130 km Helsingistä sijaitsevan pikkupaikakunnan ruokalana.

Saapuessamme paikalle klo 2130 ilman mitään pöytävarausta tilaa ilmaantui lähes täyteen ravintolaan ilman ongelmaa. Palvelu oli nopeaa huolimatta tukkoisesta täyttöasteesta. Alkuruokana tarjoiltu perinteinen merellinen, kalapainotteinen alkuruoka oli varsin toimiva ja vaikutti laaditun paikallisista tuotteista. Pääruokia tilasimme useita erilaisia, niistä ei huonoa sanottavaa ollut. Viinipuoli oli perinteinen, kesäravintolatasolla arvioituna ihan kelvollinen ja valkoviinipuolella oli useita hyviä vaihtoehtoja.

En ole Hangon ravintoloita kiertänyt laajemmin, mutta voin suositella Makasiinin keittiötä suhteellisen turvallisesti. Lähes poikkeuksetta mistä tahansa rannikkokaupungista on lähes mahdotonta löytää mitään yhtä tasokasta ravintolaa yhtä läheltä satamaa, joten suuri plussa veneilijäystävällisyydestä siinä suhteessa. Uudelleen tullaa käymään, kunhan matka pysähtyy Hankoon.
Jaakko33540 2010-03-07
fi
Vitsord: 3
Första« Föregående sida
1 2 3
area.social.login.providers