business
9626Kaisan CafeWorkTapionaukio 4Espoo02100Finland60.17597224.804556workpref09 455 0851http://old.eat.fi/restaurant/index/name/kaisan-cafehttp://www.kaisancafe.com/Eurooppalainen Kaisan Cafe
9626
Kaisan Cafe
Work
Tapionaukio 4
Espoo
02100
Finland
60.175972
24.804556
work
pref
09 455 0851
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/kaisan-cafe
http://www.kaisancafe.com/
Eurooppalainen
Arvosana:
business
9496Ciao! Caffé Iso OmenaWorkPiispansilta 11Espoo02230Finland60.16098424.739281workpref040 845 9229http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ciao-caffehttp://www.ciaocaffe.fi/Eurooppalainenkahvi, jäätelö (italia): Ciao! Caffé syntyi rakkaudesta hyvään jäätelöön ja intohimosta italialaisiin huippukahveihin. Näiden lempiharrastuksien pohjalta syntyi konsepti, joka painottaa italialaiseen tyyliin, huippulaatuisiin itse valmistettuihin jäätelöihin ja muihin tuotteisiin sekä aina käsityönä valmistettuihin italialaisiin huippukahveihin. Ciao! Caffé Iso Omena
kahvi, jäätelö (italia)
9496
Ciao! Caffé Iso Omena
Work
Piispansilta 11
Espoo
02230
Finland
60.160984
24.739281
work
pref
040 845 9229
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ciao-caffe
http://www.ciaocaffe.fi/
Eurooppalainenkahvi, jäätelö (italia): Ciao! Caffé syntyi rakkaudesta hyvään jäätelöön ja intohimosta italialaisiin huippukahveihin. Näiden lempiharrastuksien pohjalta syntyi konsepti, joka painottaa italialaiseen tyyliin, huippulaatuisiin itse valmistettuihin jäätelöihin ja muihin tuotteisiin sekä aina käsityönä valmistettuihin italialaisiin huippukahveihin.
Ciao Caffella on tosi hyvät jäätelöt, ja niiden vuoksi täällä yleensä käyn. Myös kahvit hyviä ja kohtuuhintaisia.
Arvosana:
business
13100Café MerenneitoWorkMatinlahdenranta 3Espoo02230Finland60.15079924.757477workpref09 811117http://old.eat.fi/restaurant/index/name/cafe-merenneito1Eurooppalainenrantakahvila Café Merenneito
rantakahvila
13100
Café Merenneito
Work
Matinlahdenranta 3
Espoo
02230
Finland
60.150799
24.757477
work
pref
09 811117
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/cafe-merenneito1
Eurooppalainenrantakahvila
Miljöö olisi kiva, mutta miksei tällaisissa paikoissa tajuta, että yksi itsetehty tuote vastaa kymmentä valmistuotetta: myyvät sitä samaa pakastepullaa, jota saa alepastakin, eli tänne kannattaa tulla vain ja ainoastaan kahville/limulle.
Arvosana:
business
9401Wanha PehtooriWorkLaamannintie (Haltialan tila)Helsinki00690Finland60.275624.9531workpref09-794 726fax09-724 20 25http://old.eat.fi/restaurant/index/name/wanha-pehtoorihttp://www.wanhapehtoori.comBaari/pubiruokaaAmerikkalainenEurooppalainenkotiruokaa, suomalaista Wanha Pehtoori
kotiruokaa, suomalaista
9401
Wanha Pehtoori
Work
Laamannintie (Haltialan tila)
Helsinki
00690
Finland
60.2756
24.9531
work
pref
09-794 726
fax
09-724 20 25
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/wanha-pehtoori
http://www.wanhapehtoori.com
Baari/pubiruokaaAmerikkalainenEurooppalainenkotiruokaa, suomalaista
Olen käynyt täällä ainoastaan kahvila-asiakkaana. Suolainen piiras ja munkkirinkilä olivat todella hyviä, mutta hinta on posketon. Jää varmaankin jatkossa käymättä, vaikka paikkana onkin ihan kiva.
Arvosana:
business
13548Ravintola HaltiaWorkNuuksiontie 84Espoo02820Finland60.29447224.556473workpref0447719429http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ravintola-haltiahttp://www.haltia.com/vieraile-haltiassa/ravintola/Baari/pubiruokaaEurooppalainensuomalainen: Ravintola Haltia on luonnonläheinen, kaunis, arkkitehti Rainer Mahlamäen suunnittelema 200 paikkainen ravintola, jonka upeat maisemaikkunat avautuvat Nuuksion kansallispuistoon.
Keväästä pitkälle syksyyn avoinna oleva 70 paikkainen terassi tarjoaa ihanteellisen lounasympäristön tai kahvihetken, jollaisesta kaupungissa voi vain haaveilla. Ravintolassa on lisäksi yksi kabinetti, jota asiakkaamme voi vuokrata yksityistilaisuuksia varten.
Tavoitteenamme on tukea kaikkea sitä mitä Suomen luontokeskus kävijöilleen tarjoaa – kotimaisista, puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, kauden herkkuja sekä tuoreita leivonnaisia.
Tervetuloa lounaalle, kahville tai juhlaan! Ravintola Haltia
suomalainen
13548
Ravintola Haltia
Work
Nuuksiontie 84
Espoo
02820
Finland
60.294472
24.556473
work
pref
0447719429
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ravintola-haltia
http://www.haltia.com/vieraile-haltiassa/ravintola/
Baari/pubiruokaaEurooppalainensuomalainen: Ravintola Haltia on luonnonläheinen, kaunis, arkkitehti Rainer Mahlamäen suunnittelema 200 paikkainen ravintola, jonka upeat maisemaikkunat avautuvat Nuuksion kansallispuistoon.
Keväästä pitkälle syksyyn avoinna oleva 70 paikkainen terassi tarjoaa ihanteellisen lounasympäristön tai kahvihetken, jollaisesta kaupungissa voi vain haaveilla. Ravintolassa on lisäksi yksi kabinetti, jota asiakkaamme voi vuokrata yksityistilaisuuksia varten.
Tavoitteenamme on tukea kaikkea sitä mitä Suomen luontokeskus kävijöilleen tarjoaa – kotimaisista, puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, kauden herkkuja sekä tuoreita leivonnaisia.
Tervetuloa lounaalle, kahville tai juhlaan!
Olen pari kertaa käynyt syömässä buffet-lounaan, joka on mielestäni ollut todella hyvä (liekö taso vaihteleva, kun täällä on niin monia negatiivisiakin arvioita?). Tarjolla on ollut luomulihasta tehtyä pateeta, silakkaa ja ties mitä herkkuja. Ja pääruoat ovat olleet todella maistuvia ja runsaita. Jälkiruoka on kyllä ollut huoltamotasoa, mutta olen sen antanut anteeksi, kun muu ruoka on ollut niin hyvää.
Sen sijaan kahvilatarjoilut ovat aika onnettomia. Toivoisi, että tällaisessa paikassa olisi vaikkapa itse tehtyjä korvapuusteja tai edes yhtä itse leivottua kakkua. Nyt kaikki tarjoilut ovat Fazerin raakapakasteita (pasteijoita, munkkeja, pullaa). Myös Cappuccino oli aika onneton yritys (en tiedä, johtuiko huonosta koneesta vai taitamattomasta käyttäjästä).
Tänne kantsii kuitenkin tulla jo ihan miljöön vuoksi: terassilla voi nauttia ihanasta hiljaisuudesta ja järvi-/metsämaisemasta.
Sen sijaan kahvilatarjoilut ovat aika onnettomia. Toivoisi, että tällaisessa paikassa olisi vaikkapa itse tehtyjä korvapuusteja tai edes yhtä itse leivottua kakkua. Nyt kaikki tarjoilut ovat Fazerin raakapakasteita (pasteijoita, munkkeja, pullaa). Myös Cappuccino oli aika onneton yritys (en tiedä, johtuiko huonosta koneesta vai taitamattomasta käyttäjästä).
Tänne kantsii kuitenkin tulla jo ihan miljöön vuoksi: terassilla voi nauttia ihanasta hiljaisuudesta ja järvi-/metsämaisemasta.
Arvosana:
business
287Hima & SaliWorkTallberginkatu 1 CHelsinki00180Finland60.16199924.903799workpref(09) 694 1701http://old.eat.fi/restaurant/index/name/hima-and-salihttp://www.himasali.com/Baari/pubiruokaaruokaravintola Hima & Sali
ruokaravintola
287
Hima & Sali
Work
Tallberginkatu 1 C
Helsinki
00180
Finland
60.161999
24.903799
work
pref
(09) 694 1701
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/hima-and-sali
http://www.himasali.com/
Baari/pubiruokaaruokaravintola
Olen käynyt täällä lähinnä kahvila-asiakkaana. Tarjoilut ovat keskivertoa laadukkaampia (ilmeisesti suurelta osin itse tehtyjä), ja hinnaltaan sopivia. Pulla on tuoretta ja aika hyvää (tosin omaan makuun saisi olla hitusen enemmän kanelia ja sokeria).
Arvosana:
business
13716FukuWorkMannerheimintie 18Helsinki00100Finland60.16623724.934219workpref0105011170http://old.eat.fi/restaurant/index/name/fukuhttp://www.ravintolafuku.com/http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=1&culture=fi-FIAasialainensushi asian buffet: Helsingin ensimmäinen sushi buffet ravintola Fuku
sushi asian buffet
13716
Fuku
Work
Mannerheimintie 18
Helsinki
00100
Finland
60.166237
24.934219
work
pref
0105011170
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/fuku
http://www.ravintolafuku.com/
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=1&culture=fi-FI
Aasialainensushi asian buffet: Helsingin ensimmäinen sushi buffet ravintola
En ymmärrä, miksi jotkut hypettävät tätä paikkaa: sushi ei ole oikeaa sushia vaan jotain ihmeellisiä mukaelmia. Riisi ei ole hyvää, maut ovat outoja (oikeasti, kuka haluaa kinkkusushia?), paikassa oli myös hirvittävä ruuhka ja ahtaus. Konseptista tulee mieleen joku ruotsinlaivan buffet, jossa nälkäiset ihmiset ryysivät ja tönivät saadakseen mahansa täyteen halpaa ruokaa.
Ei todellakaan hintansa väärtti, vaikka halpa olikin.
Ei todellakaan hintansa väärtti, vaikka halpa olikin.
Arvosana:
business
13233Teurastamon PorttiWorkTyöpajankatu 2Helsinki00580Finland60.18963224.971497workpref020 7559895http://old.eat.fi/restaurant/index/name/teurastamon-porttihttp://www.roslund.fiBaari/pubiruokaalihakaupan lounas Teurastamon Portti
lihakaupan lounas
13233
Teurastamon Portti
Work
Työpajankatu 2
Helsinki
00580
Finland
60.189632
24.971497
work
pref
020 7559895
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/teurastamon-portti
http://www.roslund.fi
Baari/pubiruokaalihakaupan lounas
Kävin testaamassa Nyt-liitteessäkin kehutun burgerin. Ei ollut hypen arvoinen: Liha oli kyllä tuoretta ja hyvää, ja pidän konseptista, jossa burgeri tehdään paikan päällä tilauksesta hyvistä raaka-aineista, mutta maut eivät olleet mistään kotoisin. Liha oli tönkkösuolattu lähes syömäkelvottomaksi (siitä huolimatta, että yleensä pidän aika suolaisesta ruoasta), kastiketta ei tainnut olla lainkaan ja juustoburgerin juustokin oli mautonta ja koostumukseltaan burgeriin sopimatonta.
Arvosana:
business
1394Cafe TorpanrantaWorkMunkkiniemenranta 2Helsinki00330Finland60.19469824.8706workpref09 484250http://old.eat.fi/restaurant/index/name/cafe-torpanrantahttp://www.torpanranta.fi/Eurooppalainenkahvila Cafe Torpanranta
kahvila
1394
Cafe Torpanranta
Work
Munkkiniemenranta 2
Helsinki
00330
Finland
60.194698
24.8706
work
pref
09 484250
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/cafe-torpanranta
http://www.torpanranta.fi/
Eurooppalainenkahvila
Uskomattoman ylihintainen paikka. Miljöön puolesta olisi kiva joskus käydä, mutta tarjoilut valmiskamaa ja hinta kuitenkin huippukahvilan luokkaa. Juustokakku kumisen makuista ja pullat mauttomia raakapakasteita. Oltiin terassin vuoksi menossa käymään tänä kesänä, mutta kun suolainen piirakka maksoi 7,50 euroa /pala, käännyttiin pois ja todettiin, että enää ei tulla, paitsi ehkä pelkälle kahville joskus. Ei vain ole enää millään tapaa hintansa väärtti, vaikka olisi mikä terassi.
Arvosana:
business
14185Wok Up Kylä -ravintolatWorkKantelettarentie 1Helsinki00420Finland60.23695824.890835workpref+358 10 76 63871http://old.eat.fi/restaurant/index/name/wok-up-kyla-ravintolathttp://www.wokup.fiAasialainenFine diningaasialaista: Wok Up tarjoilee aasialaisia wokkeja, joihin asiakas saa itse valita lisukkeen, pääraaka-aineen ja kastikkeen. Vaihtoehtona myös höyrytetyt dumplingit.
Seuraa wokkikokokin työskentelyä ja anna pannulta nousevien tuoksujen nostattaa ruokahalua entisestään. Tervetuloa! Wok Up Kylä -ravintolat
aasialaista
14185
Wok Up Kylä -ravintolat
Work
Kantelettarentie 1
Helsinki
00420
Finland
60.236958
24.890835
work
pref
+358 10 76 63871
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/wok-up-kyla-ravintolat
http://www.wokup.fi
AasialainenFine diningaasialaista: Wok Up tarjoilee aasialaisia wokkeja, joihin asiakas saa itse valita lisukkeen, pääraaka-aineen ja kastikkeen. Vaihtoehtona myös höyrytetyt dumplingit.
Seuraa wokkikokokin työskentelyä ja anna pannulta nousevien tuoksujen nostattaa ruokahalua entisestään. Tervetuloa!
Uskomattoman pahaa ruokaa! Erehdyimme testaamaan paikkaa, kun näimme mainoksen intialais-vaikutteisista annoksista. Ruoka oli aivan kammottavaa tärkkelysmössöä, jota oli hiukan intialaistyyliin maustettu. Maku karmea, koostumus vielä karmeampi.
Myös palvelu oli todella epäystävällistä. Elämäni huonoiten sijoitettu 10 euroa.
Myös palvelu oli todella epäystävällistä. Elämäni huonoiten sijoitettu 10 euroa.
Arvosana:
business
14743Hanko Sushi KannelmäkiWorkKantelettarentie 1HelsinkiFinland60.23693524.89225workpref0401327878http://old.eat.fi/restaurant/index/name/hanko-sushi-kannelmakihttp://www.hankosushi.fi/ravintolat/helsinki/kannelmaki/AasialainenFine diningsushia, japanilaista Hanko Sushi Kannelmäki
sushia, japanilaista
14743
Hanko Sushi Kannelmäki
Work
Kantelettarentie 1
Helsinki
Finland
60.236935
24.89225
work
pref
0401327878
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/hanko-sushi-kannelmaki
http://www.hankosushi.fi/ravintolat/helsinki/kannelmaki/
AasialainenFine diningsushia, japanilaista
Olen käynyt täällä todella paljon, koska lähistöllä ei ole muita kelvollisia ravintoloita. Hanko-sushiksi tämä on aika hyvä, eli pesee monet muut ketjun paikat. Kuitenkin kannattaa huomata, että käytetty kala on vakumoitua ja pakastettua, eli oikeastaan sellaista ei pitäisi sushissa käyttää ollenkaan. Raskaana oleville sushin ystäville tämä paikka ei siis ole sopiva!
Arvosana:
business
198MountainWorkNordenskiöldinkatu 8Helsinki00250Finland60.18621424.916735workpref(09) 454 0501fax(09) 454 0501http://old.eat.fi/restaurant/index/name/mountainhttp://www.ravintolamountain.com/Aasialainennepalilaista Mountain
nepalilaista
198
Mountain
Work
Nordenskiöldinkatu 8
Helsinki
00250
Finland
60.186214
24.916735
work
pref
(09) 454 0501
fax
(09) 454 0501
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/mountain
http://www.ravintolamountain.com/
Aasialainennepalilaista
Loistava nepalilainen, kenties kaupungin paras. Käyn täällä useimmiten lounasaikaan, jolloin pienellä rahalla saa täyden lounaan. Maut ovat kohdillaan ja annokset riittävän isot ainakin isoruokaiselle naisihmiselle myös lounaalla. Raitha on mausteista ja makeaa, todella hyvää siis. Lounasaikaan ruoka tulee todella nopeasti, joten sopii myös kiireiselle.
Arvosana:
business
9391FarangWorkAinonkatu 3Helsinki00100Finland60.17200124.931499workpref010 322 9385http://old.eat.fi/restaurant/index/name/faranghttp://www.farang.fiAasialainenFine diningmodernia aasialaista: SUURIMMAT KIITOKSET TEILLE UPEAT ASIAKKAAMME FARANGIN ENSIMMÄISESTÄ 10 VUODESTA
Farang 2.0 avataan vuoden 2020 alkupuolella Arkadiankatu 6:ssa. Pysy kuulolla!
Kaikki muut ravintolamme: Gaijn, Bronda, Boulevard Social, Ventuno, Goldfish, Levain Punavuori ja Levain Töölö palvelevat syksyn ajan normaalisti. Farangin herkkuja on mahdollista myös tilata omiin tilaisuuksiin Premium Catering palvelumme kautta. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa varausjärjestelyissä ja tiedusteluissa joko sähköpostitse sales@bw-restaurants.fi tai puhelimitse 010 322 9385.
Toivomme, että näemme teidät pian Arkadiankadulla. Ilmoitattehan meille, mikäli haluatte olla ensimmäisten joukossa, jotka saavat tietoa avausaikataulustamme.
Farang on Helsingin Taidehallin tiloissa sijaitseva moderni, aasialainen ravintola, jonka ruuat ja juomat tarjoavat uniikkeja, raikkaita Kaakkois-Aasian makuja. Farangin pelkistetyn moderni, tunnelmallinen tila yhdistettynä lämpimään palveluun luovat loistavat puitteet viihtymiseen.
Eksoottiset maut, vankka ammattitaito aasialaisista keittiöistä, rento fiilis ja moderni ympäristö perinteikkäässä Taidehallissa luovat puitteet kokonaisvaltaiseen hyvään oloon. Farang
modernia aasialaista
9391
Farang
Work
Ainonkatu 3
Helsinki
00100
Finland
60.172001
24.931499
work
pref
010 322 9385
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/farang
http://www.farang.fi
AasialainenFine diningmodernia aasialaista: SUURIMMAT KIITOKSET TEILLE UPEAT ASIAKKAAMME FARANGIN ENSIMMÄISESTÄ 10 VUODESTA
Farang 2.0 avataan vuoden 2020 alkupuolella Arkadiankatu 6:ssa. Pysy kuulolla!
Kaikki muut ravintolamme: Gaijn, Bronda, Boulevard Social, Ventuno, Goldfish, Levain Punavuori ja Levain Töölö palvelevat syksyn ajan normaalisti. Farangin herkkuja on mahdollista myös tilata omiin tilaisuuksiin Premium Catering palvelumme kautta. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa varausjärjestelyissä ja tiedusteluissa joko sähköpostitse sales@bw-restaurants.fi tai puhelimitse 010 322 9385.
Toivomme, että näemme teidät pian Arkadiankadulla. Ilmoitattehan meille, mikäli haluatte olla ensimmäisten joukossa, jotka saavat tietoa avausaikataulustamme.
Farang on Helsingin Taidehallin tiloissa sijaitseva moderni, aasialainen ravintola, jonka ruuat ja juomat tarjoavat uniikkeja, raikkaita Kaakkois-Aasian makuja. Farangin pelkistetyn moderni, tunnelmallinen tila yhdistettynä lämpimään palveluun luovat loistavat puitteet viihtymiseen.
Eksoottiset maut, vankka ammattitaito aasialaisista keittiöistä, rento fiilis ja moderni ympäristö perinteikkäässä Taidehallissa luovat puitteet kokonaisvaltaiseen hyvään oloon.
Kävin Farangissa ensimmäisen kerran vasta sen oltua jo pitkään auki. Olin käynyt Gaijinissa ja Boulevard Socialissa ja odotukseni olivat siksi korkealla. Farang oli näihin kahteen verrattuna kuitenkin pettymys. Maistelumenu oli tasapaksu ja tylsä, ja pääruokana tarjoiltu liha kuivaa ja mautonta.
Tarjoilu, kuten muissakin ketjun paikoissa, kiireistä ja persoonatonta. Tarjoilija vaihtuu illan aikana jatkuvasti.
Paikka on hälyinen ja naapuri istuu lähes sylissä.
Ketjun paikoista Bronda on se, jossa nykyisin käyn: siellä taso on edelleen hyvä, kun muissa paikoissa se on laskenut.
Tarjoilu, kuten muissakin ketjun paikoissa, kiireistä ja persoonatonta. Tarjoilija vaihtuu illan aikana jatkuvasti.
Paikka on hälyinen ja naapuri istuu lähes sylissä.
Ketjun paikoista Bronda on se, jossa nykyisin käyn: siellä taso on edelleen hyvä, kun muissa paikoissa se on laskenut.
Arvosana:
business
11286GaijinWorkBulevardi 6Helsinki00120Finland60.16593224.942087workpref010 322 9386http://old.eat.fi/restaurant/index/name/gaijinhttp://www.gaijin.fi/Aasialainenmodernia aasialaista Gaijin
modernia aasialaista
11286
Gaijin
Work
Bulevardi 6
Helsinki
00120
Finland
60.165932
24.942087
work
pref
010 322 9386
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/gaijin
http://www.gaijin.fi/
Aasialainenmodernia aasialaista
Gaijin oli ennen vakiopaikkamme, mutta Brondan avaamisen jälkeen taso on laskenut huomattavasti. Olen joka kerta syönyt maistelumenun (yleensä sen laajimman). Alussa olin aina todella tyytyväinen makuihin, mutta joko kokit ovat vaihtuneet tai sitten menut huonontuneet. Enää ei säväytä samalla tavalla, ja viimeinen kerta puolisen vuotta sitten oli jopa pettymys (ei todellakaan enää hintansa arvoinen kokemus).
Kaikissa ketjun ravintoloissa on myös ongelmana se, että paikat ovat hälyisiä ja istumaan joutuu aivan naapurin kylkeen. Jos haluaa illastaa romanttisesti puolisonsa kanssa, nämä ravintolat eivät ole sitä varten.
Kaikissa ketjun ravintoloissa on myös ongelmana se, että paikat ovat hälyisiä ja istumaan joutuu aivan naapurin kylkeen. Jos haluaa illastaa romanttisesti puolisonsa kanssa, nämä ravintolat eivät ole sitä varten.
Arvosana:
business
14104Ravintola BrondaWorkEteläesplanadi 20Helsinki00130Finland60.16702324.945415workpref010 322 9388http://old.eat.fi/restaurant/index/name/brondahttp://ravintolabronda.fi/Baari/pubiruokaaModernia brasserieruokaa: Helsingin ravintola-alan superkaksikon Tomi Björckin ja Matti Wikbergin viides ravintola, Bronda, tuo uuden sykkeen Eteläesplanadille. Modernia brasserieruokaa tarjoava rento ja kaikille avoin ravintolakokonaisuus tulee takuulla olemaan vuoden 2014 kiinnostavin avaus Helsingissä. ”Halusimme tehdä ravintolan, jossa asiakas viihtyy kuin kotonaan, ja jossa me itsekin viihdymme”, kaksikko kertoo.
Korkea, raikas ja vaikuttava tila Korkeavuorenkadun kulmassa suurine ikkunoineen tarjoaa upeat puitteet kaksikon uusille ideoille. Parhailla näkymillä varustettu myöhään auki oleva loungebaari tuo vähän jämähtäneelle ja kaavoihinsa kangistuneelle Espalle uutta virtaa ja sinne pääsee lähes aina ilman varausta syömään tai nauttimaan raikkaita juomia. Ravintola Bronda
Modernia brasserieruokaa
14104
Ravintola Bronda
Work
Eteläesplanadi 20
Helsinki
00130
Finland
60.167023
24.945415
work
pref
010 322 9388
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/bronda
http://ravintolabronda.fi/
Baari/pubiruokaaModernia brasserieruokaa: Helsingin ravintola-alan superkaksikon Tomi Björckin ja Matti Wikbergin viides ravintola, Bronda, tuo uuden sykkeen Eteläesplanadille. Modernia brasserieruokaa tarjoava rento ja kaikille avoin ravintolakokonaisuus tulee takuulla olemaan vuoden 2014 kiinnostavin avaus Helsingissä. ”Halusimme tehdä ravintolan, jossa asiakas viihtyy kuin kotonaan, ja jossa me itsekin viihdymme”, kaksikko kertoo.
Korkea, raikas ja vaikuttava tila Korkeavuorenkadun kulmassa suurine ikkunoineen tarjoaa upeat puitteet kaksikon uusille ideoille. Parhailla näkymillä varustettu myöhään auki oleva loungebaari tuo vähän jämähtäneelle ja kaavoihinsa kangistuneelle Espalle uutta virtaa ja sinne pääsee lähes aina ilman varausta syömään tai nauttimaan raikkaita juomia.
Ollaan käyty Brondassa kolmesti. Ruoka on ollut Bronda-menuissa kohdillaan, ja mielestäni taso on vain parantunut alun jälkeen. Mielestäni ruoan puolesta Bronda on nykyään näistä saman ketjun paikoista paras (Gaijin on on jotenkin menettänyt otettaan).
Tarjoilu on vähän niin ja näin. Palvelu on kyllä ystävällistä, mutta joka kerta on ollut jotakin pientä hämminkiä, ja viime kerralla hämminki jo vähän vaikutti fiilikseenkin: Olin alkuun varmistanut, että eihän mikään raakana tarjoiltava kala vain ole ollut vakuumipakattua tai pakastettua missään vaiheessa. Ei kuulemma ollut, mutta siitä huolimatta tarjoilija teki puolestani päätöksen, ettei minulle tarjoilla mitään mereneläviä. Kun ensimmäinen korvaava annos saapui, oikaisimme erehdyksen, mutta viesti ei edelleenkään mennyt perille, vaan myös seuraavalla kierroksella sain korvaavan annoksen. Jokseenkin tympeää oikaista näin yksinkertaista asiaa moneen kertaan, varsinkin, kun en missään vaiheessa pyytänyt mitään poikkeusta menuun.
Viimeisellä kerralla saimme myös yhdet annokset väärässä järjestyksessä, mistä seurasi myös jotain hämminkiä lautasten vaihdon kanssa. Joka kerta tarjoilijat ovat vaihtuneet jatkuvasti, mitä en muuten kokisi häiritsevänä, mutta kun tiedonkulku takkuaa, siitä tulee ogelma.
Tarjoilu on vähän niin ja näin. Palvelu on kyllä ystävällistä, mutta joka kerta on ollut jotakin pientä hämminkiä, ja viime kerralla hämminki jo vähän vaikutti fiilikseenkin: Olin alkuun varmistanut, että eihän mikään raakana tarjoiltava kala vain ole ollut vakuumipakattua tai pakastettua missään vaiheessa. Ei kuulemma ollut, mutta siitä huolimatta tarjoilija teki puolestani päätöksen, ettei minulle tarjoilla mitään mereneläviä. Kun ensimmäinen korvaava annos saapui, oikaisimme erehdyksen, mutta viesti ei edelleenkään mennyt perille, vaan myös seuraavalla kierroksella sain korvaavan annoksen. Jokseenkin tympeää oikaista näin yksinkertaista asiaa moneen kertaan, varsinkin, kun en missään vaiheessa pyytänyt mitään poikkeusta menuun.
Viimeisellä kerralla saimme myös yhdet annokset väärässä järjestyksessä, mistä seurasi myös jotain hämminkiä lautasten vaihdon kanssa. Joka kerta tarjoilijat ovat vaihtuneet jatkuvasti, mitä en muuten kokisi häiritsevänä, mutta kun tiedonkulku takkuaa, siitä tulee ogelma.
Arvosana:
Mutta sitäkin surkeampi juttu on se, että uudet omistajat ovat ilmeisesti päättäneet saada paremman katteen tuotteistaan ja niiden kokoa on pienennetty roimasti ja samalla myös täytteiden määrää vähennetty. Esim. ennen niin herkulliset ja runsaat suolaiset piirakat eivät enää ole hintansa arvoisia. Samoin pullat ovat pienentyneet huomattavasti entisestä.
Ainoa hyvä juttu nykyisessä konseptissa on, että tuotteet ovat edelleen paikalla valmistettuja. Laatu vain ei ole entisellään.