Kaikki ravintolat kartalla! Löydä auki olevat ravintolat suoraan kartalta. Zoomaa alueeseen missä olet ja suodata tulokset tyypin, hinnan ja arvostelujen mukaan.
Kävelin kadulta sisään, minut ohjattiin ystävällisesti pöytään. Henkilökunta esitteli listat ja suositteli onnistuneesti juuri minulle sopivat vaihtoehdot.
Kylmä keitto kuumana päivänä oli erinomainen valinta. Juomat sain hyvin pian.
Atelje Finne on yhtiä Helsingin lempiravintoloita varsinkin hinta-laatu suhteeltaan. Finneä suosittelen samalla logiikalla kun joku kysyisi minulta luotettavaa, hintaansa pitävää, käytännöllistä sekä laadukasta autoa hyvällä hinta-laatu suhteella. Vastaan tähän aina VW Golf, josta löytyy käytännössä samaa tekniikkaa kuin Audista, Lamborghinista sekä Bentelystä. Atelje Finne on siis miltein michelin tähden tasoista ruokaa rennommalla tyylillä ja paremmalla hinta-laatu suhteella kuin high-end fine dining ravintoloissa.
44 eurolla söin kolmen ruokalajin menun. Michelin-tason ruokaa kohtuuhinnalla. Parhaita ravintolaillallisia ikinä. Suositelen. Mukava tunnelma ja palvelu, ei ollenkaan hienosteleva fine dining -paikka, joten tällainen minunlaiseni "taviskin" tykkää.
Taidenäyttelyyn piti mennä, mutta Ateljee Finnestä itsemme löysimme. Ja sehän ei haitannut yhtään. Ruuat olivat aivan loistavia. Alkuun kananmaksaparfait (ankka oli jostain syystä korvattu kanalla), joka oli kyllä hyvää karviasihillon ja tumman leivän kanssa. Pääruokana oli menun ulkopuolelta karitsan paahtopaistia, joka oli myös erittäin maukasta lisukkeineen (kuva). Ja jälkiruuaksi otin jälleen lakritsi creme bruleen, joka ei petä koskaan. Toisella puolella pöytää oltiin myös erittäin tyytyväisiä tartar alkupalaan sekä päivän kalana olleeseen nieriään. Kastike kruunasi pääruuan. Tämä ravintola yllätti positiivisesti sillä, että pöytään tuotiin pieni astia sormisuolaa. Tällä kertaa sitä ei tarvittu, suolaa ruuassa oli minun makuuni juuri sopivasti. Valitsimme suositusviinit, mikä oli varmasti ihan viisasta, koska saimme hienoja maku-elämyksiä myös niistä. Tarjoilu oli rentoa ja mutkatonta ja ruuat tuotiin sopivalla tahdilla pöytään. Voin suositella lämpimästi herkullisen ruuan ystäville.
Joka kerta loistavia ruokia kauden raaka-aineista. 3 ruokalajin menu hyvin kohtuullisen hintainen. Myös viinisuositukset ovat olleet hyviä. Suosittelen.
The perfect place for a business / romantic dinner (mine was business).
We had the mushroom starters (Roasted portobello and aubergine with red onion chutney - 12 euro) and the fish of the day (29 euro). Dessert were succulent.
Both of them were amazing. The wines selection was matching well the dishe. We had first a red from Washington state (Chateau Smith Cabernet Sauvignon -12, USA 59,-) followed by a white C.A.I. Riesling -13, Immich-Batterieberg, Germany).
Kylmä keitto kuumana päivänä oli erinomainen valinta. Juomat sain hyvin pian.