Welcome to Eat.fi!

Find Finnish restaurants online! See what's open right now on our interactive map – zoom in on where you are, then filter what you see by category, price, and reviews.

Kokeile täysin uudistunutta Eatia nyt!

Missing_photo_user

niunau 29 reviews

Hyvästä ravintolakokemuksesta jää lämmin tunne niin vatsaan, päähän kuin sydämeenkin.
%count% reviews 29

Badges

  • Badge_top5
    Top critic: Reviewed the most(Top 5%)
  • Filter reviews

Update

Reviews

business
12865
Koskenranta
Work
Katariina Saksilaisenkatu 9
Helsinki
00560
Finland
60.216373
24.985218
work
pref
+358 (0) 2194460
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/koskenranta
http://koskenranta.net
Koskenranta

1
1
2
14 €
102249_50x50
Harmittaa, että hienossa paikassa on tällainen ravintola. Paikassa oli hiljaista ja vähän asiakkaita, mutta silti muovipöydillä oli astioita ja ulkokalusteet olivat likaisia. Henkilökunta oli hymytöntä ja apaattista, eikä meitä tiskillä palvellut tarjoilija hoitanut palveluamme loppuun, vaan poistui kesken kaiken kassalta tauolle sanomatta meille mitään. Palveluamme jatkoi toinen henkilö. Ruuat tulivat alle kymmenessä minuutissa. Maalaissalaatti oli hukutettu majoneesiin ja sen täytteinä oli paistetun halloumin lisäksi purkkiartisokkia, jääkaappikylmiä purkkipaprikoita, muutama melonipallo, muutama tuore kirsikkatomaatti ja aurinkokuivattua tomaattia sekä kuivattuja porkkanalastuja ja pikkiriikkisiä kurkkupaloja, jotka hädin tuskin tunnisti kurkuksi. Mitä järkeä on tarjota tällaista keskellä mitä parhainta kesää, kun tuoretta kotimaista laatukasvista saisi edullisesti joka puolelta? Pahinta oli majoneesiin upotettu salaatti, josta tuli muutaman haarukallisen jälkeen etova olo ja piti jättää suurin osa lautaselle. Kastiketta voisi laittaa joko kohtuudella tai tarjoilla erikseen salaatin sivussa. Seuralaisen ribseissä liha oli hyvää, mutta se makasi majoneesisen coleslaw'n päällä tehden siitä lämmintä mössöä. Majoneesia oli tarjolla vielä lisää ribsien kanssa erillisissä kipoissa sekä chilillä että ilman. Paikan menun onkin tainnut suunnitella joku, jonka mielestä majoneesia tarvitaan jokaiseen ruokaan, niin lihan kanssa kuin salaattiin. Lihan grillikastike oli mukiinmenevää ja olisi itsessään riittänyt kostuttamaan annosta. Vinkiksi siis ravintolalle: kesällä käyttöön tuoreet kotimaiset kasvikset, älkää upottako salaatinlehtiä majoneesiin, älkää laittako lihaa makaamaan coleslaw'n päälle älkääkä tarjotko majoneesia lihalle ellei seurana ole ranskalaisia perunoita tai muuta dipattavaa. Coleslaw'n voisi myös tehdä muilla tavoilla kuin runsaaseen majoneesipohjaan. Kokemuksesta jäi pöyristynyt olo. Konsepti kaipaa suurta ravistelua. Olisi mukava nähdä tässä sijainnissa arvoisensa ruokapaikka, mutta tämä se ei ole.
niunau 2018-07-29
fi
Rating: 0

business
2372
Villa Angelica
Work
Tamminiementie 3
Helsinki
00250
Finland
60.190102
24.885099
work
pref
09 4584081
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/villa-angelica
http://www.villaangelica.fi/
Villa Angelica

3
2
1
16 €
Hurmaavassa, menneisyyteen pysähtyneessä satuhuvilassa luulot karisevat nopeasti. Minua ei tarjoilutilan sekaisuus haitannut, päinvastoin naureskelin ihastuneena valtaville, kiikkerille kakkupinoille ja jokaiseen pikkuväliin asetetuille kukille ja kynttilöille. Siitä eteenpäin naureskelu olikin lähinnä epäuskoista.

Palvelun puute ja taivasta hipovat hinnat ovat todella huono yhdistelmä, vaikka ruoka maistuisikin. Kahvi maksoi 5 euroa, mitä perusteltiin sillä että sitä saa juoda niin paljon kuin haluaa - mutta kuka haluaa juoda kahvia kuppikaupalla? Kakut 7,50, suolainen piirakkapala 11 euroa, samoin keitto. Oma sienipiirakkani oli makoisaa ja lisukesalaatti raikas, mutta silti... Kahden ihmisen kahveista ja pikkusyötävistä 28 euroa nosti kyllä hiukset pystyyn. Korvapuustit olivat mustia, muuten makeat leivonnaiset näyttivät herkullisilta.

Kun paikkaan saapuu, kannattaa ottaa heti ohjat käsiinsä, sillä muuten ei saa suuhunsa mitään. Keittiön puolella asiakkaista ei juuri kiinnostuta. Eräs asiakas kehtasi ystävällisesti tiedustella tovi sitten tilaamaansa porkkanakeittoa, johon vastaus oli "joo joo". Talon väkeä ei sovi pikkujutuilla häiritä. Jotkut ohikulkijat kääntyivät heti ovelta. Tunnelma oli omalla tavallaan ikimuistoinen, mutta jos haluaa hyvää mieltä ja rahoilleen vastinetta, ei tämä ikävä kyllä ole se paikka. Harmi, talo ansaitsisi niin paljon enemmän!
niunau 2015-10-22
fi
Rating: 3

business
13490
Happy Food Garden
Work
Kalevankatu 23
Helsinki
00100
Finland
60.166271
24.934633
work
pref
0466419332
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/happy-food-garden
Happy Food Garden

2
3
2
10 €
Herne-maissi-porkkanaa. Pieniä pakastekatkarapuja, paistettua kananmunaa ja riisiä. Jos käyttäisin kuun lopussa viimeisiä pennosiani, tekisin ehkä tällaista ruokaa. Ravintolassa en haluaisi sitä eteeni. "Paistettua riisiä, vihanneksia ja katkarapuja" voisi olla herkullinen annos, vaikka kuvaus onkin yksinkertainen. Nyt oli menty siitä, missä aita todella on matalin.

Ruokaa riitti kyllä mukaan otettavaksi asti, eikä se tietenkään pahaa ollut, mutta jonkinlaista ammattiylpeyttä jäin kaipaamaan. Lisäilin runsaasti soijaa ja chiliä - ennen maustamista annoksesta uupui maukkaus täysin.

Kolmen jälkeen ravintola oli tyhjillään, buffet seisoi susheineen ja kevätrullineen odottamassa mättäjiä ja tarjoilijat ikävystyivät kassalla. Jäi surullinen olo.
niunau 2014-12-06
fi
Rating: 0

business
14531
Beniya
Work
Mäkelänkatu 22
Helsinki
00510
Finland
60.193699
24.957998
work
pref
+358 45 604 2292
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/beniya
http://www.facebook.com/ravintolabeniya
Beniya

This restaurant's owner has chosen to hide any existing reviews and to not allow any more to be written here for the time being. Existing reviews have not been deleted. They are merely hidden, and will reappear should the owner choose to allow reviews again in the future. If you have questions regarding why the restaurant's owner has chosen this option, or have other feedback, please contact the restaurant directly.
niunau 2014-11-23
fi

business
10188
Domo
Work
Kalevankatu 21
Helsinki
00100
Finland
60.166492
24.935102
work
pref
09-4289 0998
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/domo
http://www.domoravintola.fi/
japanese
Domo
japanese

3
4
3
30 €
Halusimme "jotain muuta japanilaista kuin sushia" ja päätimme testata Domon kehujen innostamina. Sisustus oli mukavan japanilainen, tosin kirkkaalta valaistukseltaan ja osittain pintamateriaaleiltaan aavistuksen kolkko - sopisi siis ehkä paremmin lounaalle kuin tunnelmalliselle illalliselle.

Palvelu oli miellyttävää ja asiantuntevaa, juomat ja ruoat saapuivat ripeästi. Alkuun seuralaiseni gyoza-dumplingit olivat "hyviä, kuten aina", oma ebi salsani hauska kokoelma pieniä paloja avokadosta mätiin ja norisipseihin, mutta ei erityinen elämys kuitenkaan, maut jäivät vaisuiksi.

Pääruoat eli friteerattu inkivääri-soijakana ja paistetut kampasimpukat erosivat täysin toisistaan aiheuttamiensa reaktioiden puolesta. Seuralaiseni kana oli suuri pettymys: kuivaa ja tylsähköä. Kampasimpukat puolestaan saivat minut hyrisemään tyytyväisyydestä! Simpukoita oli paljon ja kastikkeessa oli hieman simpukoiden pehmeyttä terävöittävää etikkaisuutta, josta pidän kovasti. Pinaatti ja kiinankaali olivat hyvät lisukkeet annokseen. Yksinkertainen, mutta mehevä annos.

Jos on nälkä, kannattaa ruuan kanssa tilata riisiä, mutta pienempään nälkään luulisin ainakin simpukka-annoksen riittävän. Sake sopi kaikkeen ihanasti. Tekisi mieli koittaa toistekin, mutta ehkä sitten lounasaikaan!
niunau 2014-09-10
fi
Rating: 1

business
13614
Da Vinci (Lasipalatsi)
Work
Mannerheimintie 22-24
Helsinki
00100
Finland
60.169926
24.937616
work
pref
(09) 640065
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/da-vinci-lasipalatsi
http://www.davinciristorante.fi/index.php
Da Vinci (Lasipalatsi)

1
1
2
Lunch
10 €
2
14558_50x50
Kokemus, jolle ei oikein voi kuin nauraa. Kokki oli unohtanut suolan sekä päivän pizzasta että pastasta, molemmat uivat rasvassa ja asiakaspalvelussa olisi rutkasti parantamisen varaa.

Päivän pizza, salami & katkarapu oli samaa tasoa kuin halvimmissa perusräkälöissä; öljyä piti valutella viipaleista ennen haukkaamista ja salami muistutti enemmänkin halpismeetvurstia kuin hyvää mausteista makkaraa. Katkaravut tavallisia pakastekikkareita, juusto kumimaista ja sekin suolatonta! Kasvispasta vuohenjuustolla hätkähdytti mauttomuudellaan, pasta sentään oli sopivan al denteä. Suolaisuutta löytyi ainoastaan vuohenjuustosta, jota oli annoksessa kovin vähän. Annos oli käytävä suolasirottimen kanssa läpi kauttaaltaan. Lautasen pohjalla lillui sentin kertos öljyä, jossa lötköt vihannekset uiskentelivat. Oli nälkä, mutta pastanloppu oli pakko jättää lautaselle kun öljyisyys teki huonon olon.

Vettä tuotiin pöytään vasta annosten saapumisen jälkeen (ja sittenkin vasta, kun olimme erikseen pyytäneet). Tarjoilijat olivat kovin nuoria, ja kokemuksen puute ikävä kyllä näkyi. Ei varmisteltu tyytyväisyyttä, ei pidetty erityisemmin huolta. Odottelimme laskua, mutta lopulta päätimme käydä tiskillä maksamassa kun tarjoilijoita ei kuulunut. Ympäristö oli hälyisä, ilmastointilaite humisi ja vessoihin oli pöydästä suora näköyhteys. Kokonaisuudessaan järkyttävä kokemus, tänne ei koskaan enää. Harmi, että hyvä ravintolapaikka menee nyt hukkaan!
niunau 2014-03-31
fi
Rating: 0

business
486
Café Amos
Work
Yrjönkatu 27
Helsinki
00100
Finland
60.168301
24.9375
work
pref
09 68444 636
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/cafe-amos
http://www.amosanderson.fi/cafe_amos/suomeksi.htm
café
Café Amos
café

2
2
3
8 €
Kaipaisin museon kahvilalta jotain hienostuneempaa.

Ruoka oli valjua, joskaan ei pahaa. Vuohenjuustopiirakka lämmitettiin mikrossa. Viherlisuke koostui jäävuorisalaatista, kurkusta ja talvisista tomaateista. Talon kastike oli makeahko. Itse piirakka oli melkoista mössöä, mutta maistui sentään ihan mukavasti vuohenjuustolta. Seassa oli myös ilmeisesti parsaa? Ei mikään makuelämys.

Päivän keitto oli kotoisaa, yllätyksetöntä jauhelihasoppaa, kolmioleivät kääritty kelmuun. Lyhytsanaisessa palvelussa ei ollut kehuttavaa ja ympäristö on jokseenkin kolkko. Tällä paikalla voisi tehdä enemmänkin.
niunau 2014-03-04
fi
Rating: 0

business
11737
Putte's Bar & Pizzeria
Work
Kalevankatu 6
Helsinki
00100
Finland
60.167519
24.938923
work
pref
010 2818 243
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/puttes-bar-pizzeria
http://www.puttes.fi/
Putte's Bar & Pizzeria

This restaurant's owner has chosen to hide any existing reviews and to not allow any more to be written here for the time being. Existing reviews have not been deleted. They are merely hidden, and will reappear should the owner choose to allow reviews again in the future. If you have questions regarding why the restaurant's owner has chosen this option, or have other feedback, please contact the restaurant directly.
niunau 2014-03-01
fi

business
13716
Fuku
Work
Mannerheimintie 18
Helsinki
00100
Finland
60.166237
24.934219
work
pref
0105011170
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/fuku
http://www.ravintolafuku.com/
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=1&culture=en-GB
Fuku

4
4
3
22 €
Oikein hyviä susheja, ja valikoima on runsas. En ole parilla käynnilläni saanut ainoatakaan palaa, joka ei olisi minulle maistunut, joten tyytyväisyys on jäänyt päällimmäiseksi fiilikseksi.

Varsinkin mätipäällysteiset rullat, kevyesti grillattu lohi, avocadosetit ja mahdollisesti mustekala (?) ovat aiheuttaneet myhäilyä. Minusta on hauskaa maistaa asioita, joita en tunne, mutta kenties olisi hyvä idea merkata sushien sisältö vaikkapa jonkinlaisilla lappusilla.

Kävisin ravintolassa mieluummin lounasaikaan, jolloin hinta putoaa lähes puoleen ja tarjolla on käsittääkseni kuitenkin sama valikoima. Illallisella on kuitenkin paremmat mahdollisuudet päästä sisään - lounaalla jonoa on usein ulos asti, enkä ole vielä mahtunut sisään tuohon aikaan.

Jälkiruokapöytä ja kummallinen thaimaalaistyyppinen buffetpöytä joutaisivat pois. Pakastetuulihatut ja Jaffa-keksit eivät oikein mene sushin kanssa samaan kategoriaan, hedelmät riittäisivät aivan mainiosti. "Thaimaalaiset" mössöt taas ovat muuten vain mielestäni todella turha juttu japanilaisessa ravintolassa, eivätkä näytä lainkaan houkuttelevilta raikkaiden sushipöytien varjossa.

Palvelu on ollut käynneilläni iloista ja ystävällistä.
niunau 2014-02-21
fi
Rating: 0

business
13000
Rulla
Work
Yrjönkatu 30
Helsinki
00100
Finland
60.163246
24.941845
work
pref
040 653 1866
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/rulla
http://www.rulla.fi
Rulla

4
4
3
14 €
Erinomainen konsepti! Rullien täyteyhdistelmät toimivat oikein mukavasti. Samoissa tiloissa toimivassa Nudgessa asioidessa vilkuilen usein Rullan vitriiniin, ja harvemmin rullat pötköttelevät lasin takana kovin pitkään. Omalla, vielä ainoaksi jääneellä käynnillämme saimme suuhumme tuoretta, rouskuvaa ja hymyn nostattavaa purtavaa. Välillä henkilökunta vaikuttaa tarvitsevan pientä herättelyä, mutta pääosin tiskin takaa on moikattu reippaasti hymyn kera.

Ankka-omena oli makea-suolainen-yhdistelmänä oma suosikkini, ja erikoisuutena samaten lohi-punajuuri. Raikkaita, selkeitä makuja löytyi jokaisesta maistamastamme nyytistä.

Rullien kanssa tarjottava (perusmaultaan kyllä hyvä) kastike kaipaisi mielestäni hieman ytyä, ja ehkä seurakseen jonkin toisenkin soosin. Kokonaiskokemus jäi hyväksi, koitan mielelläni paikkaa uudestaankin!
niunau 2014-02-04
fi
Rating: 0

business
13499
Linko Pizzabar
Work
Ruusulankatu 3-5
Helsinki
00260
Finland
60.181522
24.925444
work
pref
044 733 1337
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/linko
http://www.linkopizzabar.fi
Food and drinks: Opening hours: Kitchen: Monday - Thursday 11-23 Friday 11-24 Saturday 12-24 Sunday 12-22 Bar: Monday - Thursday 11-24 Friday 11-02 Saturday 12-02 Sunday 12-24
Linko Pizzabar
Food and drinks

4
5
2
13 €
Ihana kotikolo Töölön sydämessä. Henkilökunta vaalii pientä paikkaansa rakkaudella, ja se näkyy jokaisella osa-alueella.

Pizzat ovat takuuvarmaa laatutavaraa, vaikkakaan itse en vielä ole kokenut yllätyksiä. Pidän siitä, että menu on suppea - muutama hyvä vaihtoehto riittää. Listalla on aina ravintolan "klassikko"kolmikko (punajuuri-vuohenjuusto, pesto-parmankinkku ja margarita), sekä pari vaihtuvaa pizzaa, salaatti ja usein myös jokin makea. Klassikoista parmankinkku toimii itselleni parhaiten, joskin täytyy kehua myös margaritaa, jossa huomaa hyvin ravintolan käyttämien raaka-aineiden laadun. Vuohenjuusto on punajuuripizzassa kastikemaisessa muodossa, mikä minusta laimentaa sen makua ja kadottaa hienon maun pizzajuuston alle. Vuohenjuustofanina kaipaisin kunnon möhkäleitä.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla omistaja-baarimikon suosittelemia drinkkejä, nam!
niunau 2013-10-27
fi
Rating: 2

business
255
Olo Ravintola
Work
Pohjoisesplanadi 5
Helsinki
00170
Finland
60.168079
24.954857
work
pref
+358 010 3206250
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/olo-ravintola
http://www.olo-ravintola.fi
Scandinavian: Our dinner is a tasting menu designed with the season’s best ingredients with fresh Scandinavian flavors. Our sommeliers will ensure that our wine list encounters pleasures for both wine enthusiasts and novices.
Olo Ravintola
Scandinavian

5
4
1
144 €
Valitsimme Matka-menun prestige-viineillä. Sommelier osasi asiansa ja jaksoi kertoa juomista rakkaudella. Myös ruoat esiteltiin huolellisesti ja kysyäkin sai. Tunnelma oli toki hienostunut mutta ilokseni myös rento ja huumorintajuinen. Keittiöön oli pöydästämme näköyhteys, mikä toi oman viihteensä iltaan. Tilat olivat moitteettoman siistit ja täysin asialleen omistautunutta henkilökuntaa oli hauska seurailla. Aterian loppuun saimme vielä esittelyn ravintolatiloihin.

Makujen ja ruoan laadun (sekä täydellisten juomayhdistelmien) puolesta suosittelen paikkaa lämpimästi, mutta annoksia oli menuista pidemmässä Matkassa yksinkertaisesti liikaa, siksi valitsisin Retken. Vaikka jokainen annos olikin pienikokoinen, kertyi neljän tunnin aterioinnista nesteineen kaikkineen melkoinen täyttö.

Ikävä kyllä viimeiseksi tunteeksi ravintolasta jäi hirvittävä ähky ja hienoinen hiprakka, poistuimme paikalta vatsat kipeinä. Viimeisistä parista jälkiruoasta olisi tehnyt mieli jo kieltäytyä, jos vain olisi kehdannut. Tällaista ei mielestäni pitäisi tapahtua tämän tasoisessa ravintolassa.
niunau 2013-10-27
fi
Rating: 1

business
8721
Ravintola Tokyo55
Work
Runeberginkatu 55
Helsinki
00260
Finland
60.179798
24.924299
work
pref
09 4342 7640
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/tokyo55
http://www.tokyo55.fi
japanese
Ravintola Tokyo55
japanese

4
3
3
30 €
Tällä toisella käynnillämme oli ihanat ruoat ja ystävällinen, joskin paikoin valitettavan hidas palvelu.

Sushiannokset olivat suorastaan täydellisiä, varsinkin suosikkini Emperor-maki-annos ja liekitetyt nigirit, suussasulavia! Lämmin sake sopii oheen kuin nyrkki silmään. Myös herkullinen rapea ankkasalaatti jäi kirkkaana mieleen. Liha tarjottiin jännittävässä muodossa ja kaikki pelasi täydellisesti yhteen aina karamellisoituja cashew-pähkinöitä ja lautaseltanuoltavan hyvää kastiketta myöten.

Pidän siitä, että ravintolassa on kannustava meininki ruokien jakamisen suhteen. Näin on helppo saada ainakin melkein kaikkea, mitä haluaa (lista on niin pullisteleva, että valitsemiseen menee aikaa, mutta jakamisen mahdollisuus helpottaa päätöksien tekemistä). Meitä alkuun palvellut naistarjoilija oli todella työnsä osaava, kärsivällinen ja tiesi, mitä asiakas haluaa.

Alkuruoaksi kahden kesken jakamamme ankkasalaatin jälkeen kului todella pitkä aika ennen varsinaisen ruokamme saapumista, ja ikävä kyllä olimme olleet sudennälkäisiä jo ravintolaan saapuessamme, joten odotus tuntui kamalalta ja laski tunnelmaa. Ymmärrän keston siinä mielessä, että sushit tehdään (ruokailijoiden nähden) alusta asti, mutta käynnillämme sattui vain liian pitkä odotusaika liian kovaan nälkään nähden.

Laskin, että ruokailun loputtua laskun odottamiseen meni 45 minuuttia. Ei ollut juomia lasissa, ei muruakaan lautasella ja olisimme olleet valmiit lähtemään. En ymmärrä, miten tarjoilijat eivät olleet tilanteen tasalla. Kyllästyttyämme odottamaan palvelua oli laskua mentävä pyytämään tiskiltä. Pahoitteluja ei tullut, ja miestarjoilijalla vaikutti olevan muut asiat mielessä.

Jos palvelu olisi ollut ripeämpää ja kylmä tuuletus maltillisempaa, olisin antanut kokemuksesta täydet pisteet. Toisiaan lähellä olevat pöydät on eristetty toimivasti ohuilla kankailla, jotka luovat yksityisyyden illuusion. Melutaso ei ole liiallinen, ja pidän todella paljon siitä, että voin nähdä ruokani valmistuvan! Mukava tunnelma ja todella herkulliset ja hyvänhintaiset ruoat (ainakin illallisaikaan), enää toivon näpsäkkyyttä tarjoiluun!
niunau 2013-07-19
fi
Rating: -1

business
13410
Fafa's Kamppi
Work
Pohjoinen Rautatiekatu 21
Helsinki
00100
Finland
60.169941
24.927649
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/fafas-kamppi
http://fafas.fi
falafel
Fafa's Kamppi
falafel

4
3
4
9 €
Sörnäisten ja Kampin paikoissa molemmissa kerran käyneenä sanoisin, että Sörkässä on näistä kahdesta parempi meininki. Kampissa tytöt vaikuttivat mieluummin pulisevan keskenään kuin keskittyvän asiakkaisiin, mikä taas Sörnäisissä vaikutti sydämen asialta.

Kampin pisteessä käydessämme paikka oli tyhjä ja vessassa rikki sekä roskis että vessanpöntön rengas; jotenkin suttuinen tunnelma. Lisäksi jokaisesta pöydästä uupuivat juomalasit, jonka kyllä sitten sai pyytäessä. Annoksiamme valmistaessaan tytöt laittoivat hittimusiikkia soimaan ja nupit kaakkoon, mistä meidän piti huomauttaa, kun jouduimme seuralaiseni kanssa huutamaan toisillemme pöydän yli. Mielestäni paikan tyyliin sopisi joku rennompi äänimaailma, miksei saman tien jokin välimerellinen perinnemusiikki, vaikka ehkä se olisi jo alleviivaamista? Joka tapauksessa toivoisin musiikkivalinnaksi jotakin muuta kuin Energyä, joka on viimeinen asia, mitä aterioidessani haluan kuunnella - taustamusiikki kun vaikuttaa kokemukseen vahvasti.

Feta-munakoiso-pita oli aavistuksen turhan suolainen (kalamata-tahnaa ja fetaa oli paikka paikoin liian isoina köntteinä) ja chiliseosta oli ainoastaan hieman yhdessä kohtaa (vaikka pyysinkin vain "vähän", olisi sitä vähää voinut levitellä huolellisemmin pitan sisään). Tomaatit eivät maistuneet aivan kypsiltä. Falafelit olivat tälläkin kerralla täydellisiä. Seuralaisen vuohenjuusto-pesto-pita oli hyvää, mutta toki aika peruskamaa täytteiden puolesta, ei mitään tajunnanräjäyttävää. Kolmesta testaamastani pitasta parasta on ollut halloumiversio.

Ruoka teki siis tyytyväiseksi, mutta tunnelmassa tosiaan olisi vielä toivomisen varaa. Nyt tytöt herätys!
niunau 2013-06-12
fi
Rating: 0

business
13053
Fafa's Sörkka
Work
Vilhonvuorenkatu 10
Helsinki
00500
Finland
60.187023
24.966215
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/fafas1
http://www.fafas.fi
Fafa's Sörkka

5
4
4
9 €
Parhaat falafelit, mitä olen saanut! Palvelu pelasi letkeästi ja suht sujuvasti lounasruuhkaan nähden. Olimme kaiken lisäksi "hankalia asiakkaita" - vaihtelimme annoksia ja juomia pariin otteeseen tilauksen aikana ja seuralaiseni tilasi lisäksi ekstrajuustot annokseensa, mutta kassamies onnistui pienen sählingin jälkeen kuitenkin saamaan tilauksemme kasaan. .. Joskin nuo ystäväni ekstra-halloumit unohtuivat matkan varrelle, mutta asia korjattiin pikaisesti ja ystävällisesti puutteesta huomautettuamme.

Pääsimme lounasjonosta huolimatta istumaan. Varmasti moni ottaa tästä pienestä ravintolasta annokset mukaansa. Paikassa on hauska "huuto"-meininki, eli nimellä huudetaan hakemaan valmis tilaus tiskiltä. Henkilökunta oli rentoa ja huolehti siitä, että ateria varmasti maistuu.

Annoksemme olivat seuralaiseni meze-salaatti ja oma pitaleipäni falafelilla ja halloumilla. Myhäilin onnessani alusta loppuun, mikä on ollut pitaleipäannoksien kanssa harvinaista - usein kastikkeet loppuvat peruskebab-paikoissa puolitiehen ja viimeiset suupalat ovat kuivaa leipää ja pari lihan- tai falafelinpalaa. Tässä oli kuitenkin mehevyyttä ja kaikkia täytteitä loppuun saakka. Falafelit olivat täydellisen rapsakkakuorisia mutta kosteita ja hyvin maustettuja. Tsatsikia oli juuri sopiva määrä läpi pitan, ja bulgur toi annokseen lisää ruokaisuutta. Myös meze-annos maistui ja näytti herkulliselta. Maistoin lautaselta paistettua munakoisoa, joka suli suuhun.

Annokset olivat isot, mutta kaikki katosi parempiin suihin. Täydellistä! Pidin myös miljööstä, joka on hauskan rosoinen ja helposti saavutettavissa.
niunau 2013-06-12
fi
Rating: 0

business
13217
Twisted Street Kitchen
Work
Fredrikinkatu 58 LT 4
Helsinki
00100
Finland
60.170647
24.927999
work
pref
+358440855566
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/twisted-street-kitchen
http://twistedhelsinki.fi/
Twisted Street Kitchen

3
3
2
14 €
Kaiken hehkutuksen jälkeen jouduimme kokemaan pettymyksen. Näistä annoksista ei vielä thaimaalaisia viboja saanut.

Ribsejä ei oltu maustettu tarpeeksi; perus-possunliha maistui tylsähkönä läpi, kun bbq-kastiketta (hyvin tavanomaista) oli ylimalkaisesti loroteltu lihan päälle. Liha maistui vain keitetyltä; mausteita tai kunnon marinadia jäi kaipaamaan. Mureus oli erinomainen. Ribsien seurana tarjotun coleslaw'n koostumus oli hauskan rapsakka ja kunnon paloista rakennettu, mutta maku peitti lihan alleen.

Som tamiin olisin todella kaivannut tuoretta korianteria ja jotain muuta lisuketta kuin keitettyä perusriisiä, joka ei mielestäni kuulu tähän ruokalajiin. Annos oli valtavan kokoinen! Otin puolet mukaan - kuka nyt puolta litraa pelkkää som tamia jaksaa syödä? Tulisuus oli kohdallaan, mutta annos jäi silti yksitoikkoiseksi. Ehkä joku hyvin maustettu nuudelilisuke tai vaikkapa merenelävät olisivat tuoneet annokseen vaihtelevuutta? Pienentäisin som tamin koon puoleen ja leikkaisin samalla hintaa lähes saman verran, 14 euroa raastesalaatista (olkoonkin seassa papaijaa ja pähkinöitä) ja riisikupposesta on aika kohtuutonta.

Ravintola on hyvin pieni ja sisällä oli käydessämme kamala mekkala (musiikki pauhasi ja kokki hakkasi vihanneksia leikkuulaudalla) ja kuuma - onneksi take awaysta saa 10% alennuksen! Muuten kivannäköinen paikka ja ystävällinen palvelu.
niunau 2013-06-10
fi
Rating: 3

business
275
India Tandoor
Work
Salomonkatu 19
Helsinki
00100
Finland
60.168301
24.9277
work
pref
(09) 694 0750
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/india-tandoor
http://www.tandoor.fi
indian
India Tandoor
indian

3
3
2
18 €
Kokemus oli tavallaan ihan hauska, "perusintialainen", mitä sillä hetkellä haimmekin, mutta ei todellakaan mieleenpainuva. Ilta oli mukava, mutta ruoka olisi voinut olla parempaakin.

Ravintola oli lähes tyhjä, intialainen musiikki soi sopivalla volyymillä ja tunnelma oli rauhaisa ja mukava. Tarjoilija oli ystävällinen, hieman ujohko mies. Tilasimme lohta ja kanaa.

Oma lohitandoori-annokseni oli jokseenkin alle odotusten: lohi oli hyvää, mutta kolmesta dippikastikkeesta ainakin kahta epäilin kaupan sweet chili -soosseiksi, ei siis mitään makuelämyksiä. Lisäksi oli riisiä, aina hyvää naan-leipää ja valju raastesalaatti, josta talvisen kalpeita tomaatteja ei tehnyt mieli edes maistaa. Olisipa tällaisissa paikoissa joskus mielikuvituksellisempia viherlisukkeita! Seuralaiselle kana maistui ihan hyvin, mutta ei ruoka ylistystä saanut.

Hinta oli mielestäni annosten tasoon nähden yläkanttiin, mutta tulipahan vatsa täyteen. Ei tästä kuitenkaan ihan kantapaikkaa taida tulla.
niunau 2013-04-15
fi
Rating: 2

business
221
Ravintola Perho
Work
Mechelininkatu 7
Helsinki
00100
Finland
60.170898
24.921301
work
pref
(09) 5807 8649
fax
(09) 5807 8670
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ravintola-perho
http://www.ravintolaperho.fi
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=753&culture=en-GB
finnish
Ravintola Perho
finnish

3
4
3
12 €
Söimme kylmän päivän lämmikkeeksi luomukasvishampurilaiset maalaisperunoilla ja chilimajoneesilla. Tarjoilijaharjoittelijoiden toimintaa oli hauska seurata - ystävällistä, välillä aavistuksen epävarmaa.

Annosten valmistumisessa kesti liian kauan, odottelimme nälissämme yli puoli tuntia. Tätä kuitenkin pahoiteltiin vilpittömästi, ja olimme ymmärtäväisiä. Seurueen virallisen kasvissyöjän mielestä hampurilaisen pihvi oli oikein hyvä (mm. kikherneitä), meidän lihansyöjien mielestä hieman kuiva. Maalaisperunoissa oli mukava koostumus ja ne olivat hyvänkokoisia - pieneltä näyttänyt määrä hämäsi, en jaksanut syödä annosta loppuun. Chilimajoneesissa olisi voinut olla vielä hieman potkua, voisikohan majoneeseja olla jopa paria eri sorttia?

Perhon oma olut, Perhon Rohkea, oli mielestäni todella hyvää ja erikoista - hieman makeaa, tummaa, täyteläistä. Itse juon olutta harvoin mutta tämä maistui!

Viereisten pöytien blinit näyttivät ihanan kuohkeilta ja rasvaisilta, niitä kannettiin pöytiin tiuhaan tahtiin ja syöjät vaikuttivat tyytyväisiltä. Toivottavasti ehdimme vielä testata blinit ennen kuin Perhon bliniviikot loppuvat!
niunau 2013-02-08
fi
Rating: 0

business
164
Kolme Kruunua
Work
Liisankatu 5
Helsinki
00170
Finland
60.1745
24.959299
work
pref
(09) 135 4172
fax
(09) 278 1624
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/kolme-kruunua
http://www.kolmekruunua.fi
50's finnish
Kolme Kruunua
50's finnish

4
5
4
18 €
Perinteinen fiilis, mehevät annokset!

8 hengen seurueemme tilasi kasviskääryleitä, tomaatti-basilikakeittoa, lohimedaljonkeja, poronfilettä, läskisoosia ja ankanrintaa. Kaikki kirvoittivat kehuja.

Oma ankanrintani oli erittäin mureaa, ja risotto lämmittävän kermaista ja sopivan al dente. Hieman terävöitystä se tosin kaipasi, kun taas portviini-vadelmakastiketta olisin pikkiriikkisen loiventanut. Tuore timjami ja juurekset sopivat oheen mainiosti.

Tarjoilu oli erittäin ystävällistä ja ripeää, kaikki annokset tulivat pöytään samaan aikaan. Maitoallergikosta huolehdittiin sydämellisesti.

Kaikki annoksemme olivat niin maistuvia, perinteikkäitä kuin erittäin hyvän hintaisiakin. Ei mitään kovin yllätyksellistä, mutta odotukset ja vatsat täyttyivät ja lähdimme ravintolasta hymyssä suin. Sisustus aiheutti ihastelua, se oli piste iin päälle vanhanajan tunnelman kannalta.

Sopii etenkin kylmiin talvi-iltoihin, tulen tänne varmasti vielä uudestaan!
niunau 2012-12-22
fi
Rating: 1

business
10575
Ravintola Muru
Work
Fredrikinkatu 41
Helsinki
00120
Finland
60.165104
24.936283
work
pref
(09) 428 912 13
http://old.eat.fi/restaurant/index/name/ravintola-muru
http://www.murudining.fi
http://book.livebookings.net/respop/Landing.aspx?p=FI-EATFI&rsid=367&culture=en-GB
bistro
Ravintola Muru
bistro

5
4
3
50 €
Aivan ihania, konstailemattomia herkkuja!

Menun annoksista etenkin pääruoka (poron paahtopaisti) jätti lähtemättömän vaikutuksen. En ole eläessäni syönyt yhtä mureaa. Juureslisukkeet ja kastike toimivat täydellisesti.

Alkuruoka oli hauska, blini vohvelin muotoon tehtynä klassisin lisukkein (smetana, mäti, punasipuli). Nam!
Jälkiruoka oli aterian heikoin lenkki, siinä oli liikaa aineksia: vaniljapannacotta, marjakastike, pistaasirouhetta ja päällä vielä suklaasorbetti. Sorbetin olisi helposti voinut jättää kokonaan pois. Muuten maut olivat kyllä varsin hyviä. Väliin tarjottu juustolautanen oli hienoinen pettymys meille juustojen ystäville, lautaselta kun löytyi ainoastaan kaksi viipaletta brietä. Olisimme mielellämme maistelleet muitakin laatuja! Hauska kokemus oli kyllä omenasiideri juustojen seurana, se meni hyvin yksiin omena-päärynähillokkeen kera, vaikkei aiheuttanut osakseen yhtä ihastunutta huokailua kuin muut viini-ruokayhdistelmät.

Muuten ihastuttavan jälkiruokaviinin kanssa jo aiemmin mainitsemani suklaasorbetti jäi aivan irralliseksi. Vaniljapannacotta sen sijaan suli suuhun makean viinin ryydittämänä.

Välillä tuli kiusaantunut olo henkilökunnan "rentoudesta" ja rempseydestä, esim. "katotaan mitä Henkka ja pojat teille tekee tuolla keittiön puolella". Me emme tosin kokeneet pöytään kyynärpäillä nojailua tarjoilijan taholta kuten oli peloteltu! Mutta onhan tällainen meininki kyllä mukavampaa kuin yltiöjäykkyys.

Ihana kokemus kaikenkaikkiaan!
niunau 2012-11-12
fi
Rating: 2
First« Previous page
1 2
Facebook, Google, Twitter, OpenID